Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 20 augustus 2018
Leestijd: 2 minuten

Fitbit Charge 3 onthuld: veel welkome verbeteringen

Hoewel Fitbit steeds meer op echte smartwatches inzet, vergeet het zijn simpele trackers ook niet. Prima voor iedereen die wel zijn beweging en gezondheid wil meten, maar niet zit te wachten op bijvoorbeeld een Apple Watch. De Fitbit Charge 3 is vandaag aangekondigd en brengt enkele welkome verbeteringen.

De Charge 3 is de eerste wearable van de fabrikant die geschikt is om mee te zwemmen. Het OLED-scherm is nu bovendien aanraakgevoelig en ruim 40 procent groter. Het scherm van de Charge 2 reageerde alleen op tikken. Er kan nu niet alleen witte tekst op een zwarte ondergrond worden getoond, maar ook grijstinten.

Fitbit Charge 3: verdere vernieuwingen

Er komen twee varianten van de Charge 3 beschikbaar. Naast de gewone versie komt er ook een special edition die ondersteuning heeft voor NFC en Fitbit Pay. Deze betaaldienst werkt helaas niet in Nederland en België. Zwemmen kan met alle twee de modellen, net als bij de Apple Watch, tot maximaal 50 meter diep. De accuduur is aardig verbeterd tegenover de Charge 2, die ging 5 dagen mee. De Charge 3 houdt het maar liefst 7 dagen uit. Daardoor is de wearable ook prima geschikt voor het meten van je slaap.

Verder is de Fitbit Charge 3 op alle vlakken een doorontwikkeling. Het uiterlijk is niet erg veel veranderd. Het meest opvallende is dat de knop aan de zijkant niet langer fysiek is. Deze is verruild voor een virtuele knop met haptische feedback. Net als de home-knop van de iPhone 7 en nieuwer. Er is ook nog steeds geen GPS, maar wel een hartslagmeter, versnellingsmeter, hoogtemeter en een saturatiemeter die de zuurstofwaarde in het bloed meet. Fitbit heeft bovendien het dashboard, dat eerder op de Versa-smartwatch werd geïntroduceerd, maar de Charge 3 gebracht. Zo kun je snel zien hoe je bewegingsdoelen ervoor staan.

Geen app store, wel notificaties

De Charge 3 ondersteunt geen apps, maar kan wel pushberichten vanaf je iPhone tonen. Antwoorden op berichten zit er voor iOS-gebruikers niet in, maar Android-gebruikers kunnen later dit jaar op berichten antwoorden vanaf hun Fitbit.

De wearable is vanaf oktober verkrijgbaar en heeft een vanaf-prijs van € 149,95. Je hebt de keuze uit een grijs of roségouden frame en blauw of zwart bandje. De special edition heeft ook een paars bandje en sportbandje. Die kun je overigens ook los kopen. Via de site van de fabrikant kan de wearable nu al besteld worden, maar de levering en verkoop start pas in oktober.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Fitbit Charge 3 onthuld: veel welkome verbeteringen
Sluiten