Raymon Mens
Raymon Mens App Store 14 augustus 2018

Dark mode: Firefox voor iOS werkt nu fijner in het donker

Hoewel Firefox een tijdje ondergesneeuwd leek door Google Chrome, is de browser van Mozilla weer helemaal terug. Op de desktop met een nieuwe, snelle engine en op iOS en Android onderscheidt de browser zich met standaard bescherming tegen tracking.

Vandaag heeft Firefox voor iOS een donker thema gekregen. Daardoor werkt de browser een stuk prettiger in de avond, nacht of gewoon donkere omgevingen. Het nieuwe thema is een aanvulling op de nachtmodus die de browser al langer had.

Firefox voor iOS met donker thema

Het donkere thema zit een beetje verstopt. Je kunt het in de browser vinden onder het menu Instellingen en vervolgens Beeldscherm. Daar kun je de dark mode handmatig inschakelen, of de browser mee laten schakelen met de beeldschermhelderheid. Zodra die onder een bepaalde waarde komt, zal het donkere thema geactiveerd worden. Zodra het donkere thema geactiveerd is, wordt de interface van de browser donker. Het is niet helemaal zwart, maar grijs.

Licht thema (links) en donker thema (rechts) – Klik/tap voor groter.

Voor meer comfort: combineer nachtmodus met donker thema

Het donkere thema in Firefox voor iOS staat los van de nachtmodus die al langer in de browser zit. Deze modus keert de kleuren op webpagina’s om, waardoor je witte tekst op een zwarte ondergrond krijgt. Dat leest prettig in de nacht, maar tot nu toe gooide de witte interface van Firefox roet in het eten. Dat is nu verleden tijd. Heel slim is de nachtmodus helaas nog niet, want de kleuren van hele websites worden omgekeerd, waardoor zwarte elementen -zoals een menu- ineens wit zijn.

Donker thema zonder en met nachtmodus – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Dark mode: Firefox voor iOS werkt nu fijner in het donker
Sluiten