Night
Night Diensten 27 augustus 2018

Facebook gaat je helpen vrienden te maken

Ook altijd al vrienden willen worden met een willekeurig persoon op Facebook? Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg wil je graag helpen bij het maken van nieuwe vrienden (en het zoeken naar nieuwe excuses voor analyseren van je persoonlijke data).

Volgens een bericht van CNET wil Facebook dat doen door mensen te laten zien wat ze met elkaar gemeen hebben. Dat moet gebeuren met behulp van een nieuw label in openbare conversaties.

Facebook test labels met overeenkomsten

Stel, je leest een publieke conversatie, bijvoorbeeld de reacties op een post van One More Thing. Facebook toont je dan de zaken die je met anderen uit de conversatie gemeen hebt. Denk aan gestudeerd op dezelfde school, lid zijn van dezelfde groep en dezelfde werkgever of woonplaats hebben. Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg is deze nieuwe functionaliteit momenteel aan het testen bij een “kleine” groep gebruikers in de VS. De dataverzamelaar wilde verder geen toelichting geven over plannen om deze toevoeging voor alle gebruikers beschikbaar te maken.

Fscebook dingen gemeen
Facebook gaat tonen dat je overeenkomsten hebt met andere personen uit een openbare conversatie (klik/tap voor groter)

“Weten dat je dingen met elkaar gemeen hebt, helpt mensen met elkaar in verbinding te komen,” aldus een woordvoerder van het bedrijf. “We testen een ‘overeenkomsten’ label dat boven de naam van een persoon verschijnt, die niet in je vriendenlijst voorkomt, maar wel dingen met je gemeen heeft.”

Wat vind jij?

Wat vind jij van deze toevoeging? Zou dit je helpen om nieuwe contacten te leggen? Of vind je dit het zoveelste bewijs dat er ongevraagd data van je verzameld wordt? We horen het graag in de reacties. (Lees ook → Eerste blik op nieuwe dating-functie Facebook)

Reageer op artikel:
Facebook gaat je helpen vrienden te maken
Sluiten