Facebook gaat je helpen vrienden te maken

Door: Night - 7 reacties
Facebook
Logo © Facebook

Ook altijd al vrienden willen worden met een willekeurig persoon op Facebook? Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg wil je graag helpen bij het maken van nieuwe vrienden (en het zoeken naar nieuwe excuses voor analyseren van je persoonlijke data).

Volgens een bericht van CNET wil Facebook dat doen door mensen te laten zien wat ze met elkaar gemeen hebben. Dat moet gebeuren met behulp van een nieuw label in openbare conversaties.

Facebook test labels met overeenkomsten

Stel, je leest een publieke conversatie, bijvoorbeeld de reacties op een post van One More Thing. Facebook toont je dan de zaken die je met anderen uit de conversatie gemeen hebt. Denk aan gestudeerd op dezelfde school, lid zijn van dezelfde groep en dezelfde werkgever of woonplaats hebben. Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg is deze nieuwe functionaliteit momenteel aan het testen bij een “kleine” groep gebruikers in de VS. De dataverzamelaar wilde verder geen toelichting geven over plannen om deze toevoeging voor alle gebruikers beschikbaar te maken.

Fscebook dingen gemeen
Facebook gaat tonen dat je overeenkomsten hebt met andere personen uit een openbare conversatie (klik/tap voor groter)

“Weten dat je dingen met elkaar gemeen hebt, helpt mensen met elkaar in verbinding te komen,” aldus een woordvoerder van het bedrijf. “We testen een ‘overeenkomsten’ label dat boven de naam van een persoon verschijnt, die niet in je vriendenlijst voorkomt, maar wel dingen met je gemeen heeft.”

Wat vind jij?

Wat vind jij van deze toevoeging? Zou dit je helpen om nieuwe contacten te leggen? Of vind je dit het zoveelste bewijs dat er ongevraagd data van je verzameld wordt? We horen het graag in de reacties. (Lees ook → Eerste blik op nieuwe dating-functie Facebook)

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  BlueSky

  Facebook? Wat is dat?

 • Profielfoto
  puccini

  Ook voor dit heb ik Facebook echt niet nodig !

 • Profielfoto
  Antaeus

  Precies, maar waarom nog Facebook? Daar wil je toch helemaal niet meer bij horen?
  Ruim 8 jaar geleden met erg veel moeite verwijderd en nog geen dag spijt van…

 • Profielfoto
  koen

  Pff, nog meer vrienden? 😬

 • Profielfoto
  Maikelw

  “Vrienden maken” Sociale communicatie is nog nooit zo verstoord gestoord geweest als sinds de komt van facebook.

 • Profielfoto
  Multimediaknaller

  Ik heb geen vrienden en geen Facebook

 • Profielfoto
  Shmoo

  Lachen hoor. Sommige mensen hebben moeite met ‘vrienden’ maken, zoals dat online heet en Facebook wilt hen mogelijk helpen om interesses te bundelen. Zo zou je het ook kunnen omschrijven, maar idd. meteen het lelijke er van denken is natuurlijk de standaard en beste manier.

   

  Enige idee hoe moeilijk Facebook of Twitter als concept is wanneer je na aanmelden nog geen connecties, vrienden of volgers hebt?

  Dan zit iedereen op je te wachten. 👍