Eerste blik op nieuwe dating-functie Facebook

Door: Jan de Raab - 5 reacties

Daten via Facebook is al zo oud als de weg naar Rome, figuurlijk gesproken dan. Al langer bestaan er talloze, letterlijk duizenden, Facebook-groepen die zich exclusief richten op daten. Hierin is nogal wat variatie. Zo zijn er groepen die zich uitsluitend richten op het segment van multiraciale dating, jongeren die willen daten en dating binnen een bepaalde regio.

De echte datingfunctionaliteit zoals het koppelen van profielen ontbreekt echter, maar dat gaat veranderen. Enige tijd geleden was er al de aankondiging dat Facebook hiermee aan de slag zou gaan en nu is bekend geworden dat men een dating-functie intern aan het testen is.

Mark Zuckerberg als matchmaker

Tijdens zijn jaarlijkse F8-conferentie in mei zei Facebook al te werken aan de dienst. Inmiddels kunnen medewerkers die dienst testen, maar het is nog geen echte datingdienst voor medewerkers. Ze worden aangemoedigd om profielen met ‘fake’ gegevens aan te maken. Deze nep-profielen zullen overigens bij de publieke lancering van de applicatie worden verwijderd. Het doel is vooral bugs vinden en verwarrende elementen in de interface te vinden. Hier zijn de eerste screenshots.

Facebook dating 1
Klik/tap voor groter.

Facebook dating en privacy

De schermafbeeldingen onthullen een groot aantal privacy-opties. Zo kun je beperken wie wel en niet je datingsprofiel kan zien. Standaard ben je niet zichtbaar voor je vrienden op Facebook, maar wel voor vrienden van vrienden. Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg is ook klaar voor trans- en niet-binaire gebruikers.

Net als bij elk product, is er geen garantie dat de huidige interface een blijvend geheel is. Ook zijn de huidige functies niet gegarandeerd voor de uiteindelijke versie. Facebook heeft (nog) geen streefdatum bepaald voor de lancering van de datingfunctie. De kans is overigens groot dat de applicatie in eerste instantie voor Amerikaanse gebruikers beschikbaar komt. Pas daarna komen gebruikers uit de andere landen aan de beurt. Er zijn overigens meer functies om naar uit te kijken, zo werkt Facebook bijvoorbeeld een snooze-functie voor woorden.

Facebook dating 2
Klik/tap voor groter.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Antaeus

  Dat jullie hier nou aandacht aan schenken!!!

 • Profielfoto
  darthvader

  Gaat die data goeroe zich nu ook bemoeien met wie je het beste naar bed kan. ?

 • Profielfoto
  Lonestar

  tijdens het uitgaan, in de bios, gewoon op straat of op wat voor festijn dan ook durft men elkaar niet aan te spreken laat staan aan kijken. Want de wereld is een boze plek vol onbetrouwbare mensen.

  Dus weet je wat!!! We gaan met zijn alle online date!

  op het internet op zoek naar een onbekende waarvan je niet eens weet of hij of zij wel echt (dus betrouwbaar) is?

 • Profielfoto
  Maikelw

  Omdoping tot fuckbook?

 • Profielfoto
  BlueSky

  Fuckbook en Whatsfuck…. klaar mee