HomeKit: rookmelder Eve Smoke nu in Nederland verkrijgbaar

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Er is weer een nieuw apparaat dat met HomeKit werkt op de markt. Uit de stal van Elgato, dat tegenwoordig een boel accessoires die met Apple’s ecosysteem voor een slim huis werken, komt de Eve Smoke. Zoals de naam al doet vermoeden is het een slimme rook- en hittedetector.

Eenmaal verbonden, stuurt de Eve Smoke je pushberichten als er rook over overmatige hitte gedetecteerd wordt. Een interessante nieuwigheid is om te vermelden: je kunt verschillende rookdetectoren aan elkaar koppelen. Als een van hen een probleem in een kamer opmerkt, klinkt de waarschuwing op alle detectoren in huis.

Eve Smoke werkt online en offline

Als er geen internetverbinding is, werkt het apparaat ook als een normale rookmelder. Maar natuurlijk is de Eve Smoke gemaakt om met het HomeKit-ecosysteem in je huis te werken. De sensor ondersteunt triggers en kan in geval van rookdetectie bijvoorbeeld alle lampen inschakelen. Het apparaat bevat zelf ook een lampje en geeft in geval van rook een luid signaal.

eve smoke homekit rookmelder
Klik/tap voor groter.

Stroomverbruik is vaak de zere plek bij Bluetooth-producten, je moet de batterijen heel regelmatig vervangen. Hier geen probleem: de rookmelder blijft tien jaar werken, belooft Elgato. Bovendien krijg je een seintje in de Woning-app wanneer de batterijen aan vervanging toe zijn.

Prijs en verkrijgbaarheid

Eve Smoke is momenteel te koop bij diverse webshops. Apple verkoopt de rookmelder zelf ook in zijn winkels en webshop. De adviesprijs is € 119,95.

Eve Smoke Alert
Klik/tap voor groter.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  joram

  Het is misschien een goed stukje informatie om te vermelden, dat de Elgato Smoke geen basestation nodig heeft. Iets wat vaak wel het geval is bij smart-devices (waaronder Ikea Tradfri en Philips Homekit). Dat scheelt nogal in je kabelbrei waar je je router hebt staan namelijk, en scheelt je een onvoorziene aanschaf:)

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik heb de Nest Protect V2 en de Nest thermostaat V2

  Beiden van Google

  Mocht mijn Nest Protect onraad ruiken, zoals rook of koolmonoxide, dan geeft de Nest Protect automatisch een seintje naar de Nest thermostaat om de gas toevoer van mijn verwarmingsketel af te sluiten. De Nest protect kost ook rond de € 120 en de Nest thermostaat bij een beetje googelen rond de € 200.

  Natuurlijk krijg je notificaties via de Nest App op je iPad iPhone of Android telefoon

  Ik ben er erg blij mee

 • Profielfoto
  joram

  Als ik het goed heb is Nest Protect toch niet compatibel met Homekit?

 • Profielfoto
  sanderman

  iMac Lover op 23 augustus 2018 13:55
  Ik heb de Nest Protect V2 en de Nest thermostaat V2

  Beiden van Google

  Mocht mijn Nest Protect onraad ruiken, zoals rook of koolmonoxide, dan geeft de Nest Protect automatisch een seintje naar de Nest thermostaat om de gas toevoer van mijn verwarmingsketel af te sluiten. De Nest protect kost ook rond de € 120 en de Nest thermostaat bij een beetje googelen rond de € 200.

  Natuurlijk krijg je notificaties via de Nest App op je iPad iPhone of Android telefoon

  Ik ben er erg blij mee

  Fijn, mooi verhaal waar we niks aan hebben, want dit artikel gaat over Homekit producten. Nest is een mooie serie apparaten, maar zonder Homekit integratie  en weer de zoveelste aparte app een stuk minder interessant.

  joram op 23 augustus 2018 14:13
  Als ik het goed heb is Nest Protect toch niet compatibel met Homekit?

  Dit dus.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik heb ook niet geschreven dat de Nest producten compatibel zijn met de Homkit van Apple.

  Ik vind de Nest oplossing van Google wel een stuk beter

 • Profielfoto
  iMac Lover
 • Profielfoto
  TimmiX

  Misschien heb ik er overheen gelezen, maar er is alleen een bluetooth verbinding? Dus dit werkt alleen wanneer je thuis bent? Of is er ook een wifi verbinding waardoor je ook wanneer je niet thuis bent een melding krijgt?

 • Profielfoto
  koen

  @sanderman: het mag best wat vriendelijker, hoor. iMac lover geeft gewoon zijn/haar ervaring met Nest, misschien als een alternatief?

 • Profielfoto
  flappah

  TimmiX op 23 augustus 2018 15:00
  Misschien heb ik er overheen gelezen, maar er is alleen een bluetooth verbinding? Dus dit werkt alleen wanneer je thuis bent? Of is er ook een wifi verbinding waardoor je ook wanneer je niet thuis bent een melding krijgt?

  Yep. Alles van Elgato werkt met Bluetooth. Daarvoor moet je dus toch iets als een basisstation hebben staan wil je ze ook van buiten je huis kunnen benaderen (of er door gewaarschuwd worden). Dit kan met een iPad of een AppleTV gedaan worden. Ik heb op deze manier Elgato Eve stopcontacten in gebruik. Zit daarom ook sterk over deze rookmelder na te denken.

 • Profielfoto
  Saaihead

  sanderman op 23 augustus 2018 14:45

  iMac Lover op 23 augustus 2018 13:55
  Ik heb de Nest Protect V2 en de Nest thermostaat V2

  Beiden van Google

  Mocht mijn Nest Protect onraad ruiken, zoals rook of koolmonoxide, dan geeft de Nest Protect automatisch een seintje naar de Nest thermostaat om de gas toevoer van mijn verwarmingsketel af te sluiten. De Nest protect kost ook rond de € 120 en de Nest thermostaat bij een beetje googelen rond de € 200.

  Natuurlijk krijg je notificaties via de Nest App op je iPad iPhone of Android telefoon

  Ik ben er erg blij mee

  Fijn, mooi verhaal waar we niks aan hebben, want dit artikel gaat over Homekit producten. Nest is een mooie serie apparaten, maar zonder Homekit integratie  en weer de zoveelste aparte app een stuk minder interessant.

  joram op 23 augustus 2018 14:13
  Als ik het goed heb is Nest Protect toch niet compatibel met Homekit?

  Dit dus.

  Wel met Homebridge – ik bedien mijn Nest gewoon via siri hoor

 • Profielfoto
  Elduderino

  Ja, hier zat ik op te wachten. Ik heb nu een aantal Elgato Eve Energie stopcontacten en ben erg over te spreken, simpele setup, stabiel, komt met een erg goede app, werkt prima binnen Homekit.

  Dus dit wordt de volgende.