Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 23 augustus 2018

HomeKit: rookmelder Eve Smoke nu in Nederland verkrijgbaar

Er is weer een nieuw apparaat dat met HomeKit werkt op de markt. Uit de stal van Elgato, dat tegenwoordig een boel accessoires die met Apple’s ecosysteem voor een slim huis werken, komt de Eve Smoke. Zoals de naam al doet vermoeden is het een slimme rook- en hittedetector.

Eenmaal verbonden, stuurt de Eve Smoke je pushberichten als er rook over overmatige hitte gedetecteerd wordt. Een interessante nieuwigheid is om te vermelden: je kunt verschillende rookdetectoren aan elkaar koppelen. Als een van hen een probleem in een kamer opmerkt, klinkt de waarschuwing op alle detectoren in huis.

Eve Smoke werkt online en offline

Als er geen internetverbinding is, werkt het apparaat ook als een normale rookmelder. Maar natuurlijk is de Eve Smoke gemaakt om met het HomeKit-ecosysteem in je huis te werken. De sensor ondersteunt triggers en kan in geval van rookdetectie bijvoorbeeld alle lampen inschakelen. Het apparaat bevat zelf ook een lampje en geeft in geval van rook een luid signaal.

Klik/tap voor groter.

Stroomverbruik is vaak de zere plek bij Bluetooth-producten, je moet de batterijen heel regelmatig vervangen. Hier geen probleem: de rookmelder blijft tien jaar werken, belooft Elgato. Bovendien krijg je een seintje in de Woning-app wanneer de batterijen aan vervanging toe zijn.

Prijs en verkrijgbaarheid

Eve Smoke is momenteel te koop bij diverse webshops. Apple verkoopt de rookmelder zelf ook in zijn winkels en webshop. De adviesprijs is € 119,95.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
HomeKit: rookmelder Eve Smoke nu in Nederland verkrijgbaar
Sluiten