Couch Potato beloont je voor niets

Door: Rajno van Wilgenburg - 4 reacties
Couch Potato

Ben jij moeilijk van de bank te krijgen of lig je nagenoeg het halve weekend in bed? Dan kun je stellen dat je wat aan de luie kant bent. Er zijn vele activity trackers die je een standje geven en op watchOS 5 word je zelfs aangespoord om van je kont te komen. De app Couch Potato lijkt hier niets op, het doet namelijk compleet het tegenovergestelde.

Op mijn Apple Watch krijg ik al gemor als ik te lang uitslaap. Dat doet Couch Potato wel even anders. Deze hilarische app houdt bij hoe inactief je bent en stopt met tracken zodra je beweegt.

Puur voor de grap

Je gaat levels omhoog als je niets doet. Dus als je weet dat je er dit weekend een luie boel van gaat maken, zet de app dan aan en kijk hoe je ‘couch potato’ in formaat groeit. De app neemt zich vooral niet serieus en dat hoeft ook helemaal niet. Het is een grappige tegenhanger van een sport-app of de Activiteit-app van Apple Watch. Goed geraden, ze werken niet samen. Het ontbreken van de een Apple Watch-compagnon app is naar mijn mening wel een beetje een gemis.

Couch Potato
Klik/tap voor groter

De app is hoofdzakelijk promotietool voor Couchwine. Ja, op zichzelf dient hij de functie om te tracken hoe lui je bent. Dat is vooral voor de grap. Je wordt gelukkig niet constant gestoord met in-app aankopen of advertenties, maar de tracker dient wel een duidelijke commerciële functie. Hoe langer je inactief bent, hoe hogere kortingen je kunt krijgen bij verschillende verkopers.

Mijn Couch Potato is niet heel groot gegroeid, dit heeft er mede mee te maken dat hij beweging detecteert, dus ook als je hem in je handen vasthoudt. Als je geen vaste hand hebt, detecteert ‘ie al snel beweging en dan zul je nooit verder komen dan level één. De app schiet zijn doel daarmee een beetje voorbij, maar zoals ik net al zei: het is vooral een promotionele app.

Couch Potato
Klik/tap voor groter

Wil jij de uitdaging met jezelf aangaan? Download hem dan en zie hoelang jij kan rondhangen.

 

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Rickje

  Top. Precies wat ik nodig heb.

   

 • Profielfoto
  Rickje

  Ooh. En volgende keer svp even een hyperlink naar de App. Nu moet ik m zelf zoeken in de App store.

 • Profielfoto
  Rickje

  Shit. Alleen ios 11 en hoger ondersteund. :/

 • Profielfoto
  spacefreek

  Dus zelfs te lui om iOS 11 te downloaden, jij bent echt lekker bezig! Die app hoeft je dat niet te bevestigen hoor! ?