Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 31 augustus 2018

B&O onthult AirPlay 2-speaker met gewaagd ontwerp en prijs

Bang & Olufsen, tegenwoordig ook wel bekend als B&O heeft een nieuwe AirPlay 2-speaker onthuld die op meerdere manieren bijzonder is. De fabrikant omschrijft de Beosound Edge als een een minimalistisch designobject, gemaakt door de Britse ontwerper Michael Anastassiades. De ronde speaker is zwart en heeft een brede, glimmende aluminium rand. Gemaakt om te rollen.

De fabrikant zegt dat het ontwerp is geïnspireerd op de oude Engelse munt Pond sterling. De Beosound Edge is helemaal rond en ongeveer even groot als een autoband. Hij staat op een voet, of hangt aan de muur. Omdat de speaker geluid aan beide kanten verspreidt, moet je ‘m met de voet aan de muur bevestigen.

Beosound Edge: AirPlay 2 en specificaties

De speakers is volledig compatibel met AirPlay 2. Aan de binnenkant vinden we een grote 10-inch woofer, twee paar 4-inch luidsprekers voor middentonen en twee 0,75-inch tweeters. De actieve baspoort kan zichzelf openen en sluiten zodat geluid ook op hoog volume goed klinkt. Bij een laag volume komen de details beter naar voren, terwijl er op hoog volume meer ruimte voor de trillingen is om de speaker te verlaten.

Via de app van de speaker kan de voor- of achterkant uitgezet worden. Zo kun je actief luisteren, of gewoon een hele kamer voorzien van muziek en geluid. Welke audio-ingangen de speaker heeft, is op moment van schrijven nog niet bekend.

Beosound edge aan de muur
Klik/tap voor groter.

Volume aanpassen? Rollen maar!

De leukste eigenschap van de speaker van Bang & Olufsen is misschien wel dat je moet rollen om het volume aan te passen. Wil je harder geluid? Dan kun je de speaker een beetje naar rechts rollen om het volume te laten stijgen. Zachter? Dan rol je ‘m een beetje naar links. De Edge heeft een speciaal mechanisme in zijn voet daardoor de speaker vanzelf terugrolt naar zijn oorspronkelijke plaats. Het gaat om subtiel rollen, je hoeft niet met de speaker door de hele kamer en natuurlijk kan het volume ook gewoon via je smartphone geregeld worden.

Klik/tap voor groter.

Pittig prijskaartje

De Beosound Edge is vanaf november leverbaar en heeft een prijskaartje van 3250 euro. Lang niet voor iedereen weggelegd, maar wel een bijzonder object dat laat zien dat er bedrijven zijn die net als Apple een duidelijke visie op design hebben.

Reageer op artikel:
B&O onthult AirPlay 2-speaker met gewaagd ontwerp en prijs
Sluiten