Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 augustus 2018

Nieuwe bèta iOS 12 lost irritante meldingen over nieuwe versie op

Gebruikers van de huidige bètaversie van iOS 12 werden vandaag geplaagd door een hardnekkige melding. Bij het ontgrendelen meldde de iPhone steeds dat er een nieuwe bètaversie beschikbaar is en dat er geüpdatet moet worden. Dat was echter niet zo. Apple heeft dit probleem zojuist verholpen door een nieuwe betaversie beschikbaar te stellen.

Voor ontwikkelaars is iOS 12 bèta 12 beschikbaar. Publieke testers kunnen vanaf nu updaten bèta 10. De melding over een nieuwe iOS-update verschijnt dan niet langer steeds bij het ontgrendelen van de iPhone.

Apple geeft geen toelichting

Wat de constante melding over een nieuwe versie -die er niet was- veroorzaakte is nog onduidelijk. Apple heeft geen commentaar gegeven, maar de slimme ontwikkelaar Guilherme Rambo heeft het wel uitgezocht. Iedere bètaversie van iOS heeft een vervaldatum en een iPhone checkt die bij het ontgrendelen. Door programmeerfout in de iOS 12-bèta werd die datum niet goed geïnterpreteerd. Blijkbaar ging het daar fout. Als gebruiker kon je de hele dag niets doen, maar nu gelukkig wel. Updaten via InstellingenAlgemeenSoftware-update en de meldingen verdwijnen.

Klik/tap voor groter.

Overigens was dit niet het ergste dat kon gebeuren. In het verleden nam Apple drastische maatregelen als een iPhone op een vervallen bètaversie van iOS draaide. Dan werd de telefoon in herstelmodus geplaatst en kon je deze niet meer gebruiken zonder een nieuwe iOS-versie te installeren. Deze melding is was maar een relatief klein ongemak.

Laatste bèta iOS 12?

Mogelijk hebben we de laatste bètaversie van iOS 12 inmiddels gehad. Apple houdt namelijk op 12 september een Special Event waar onder andere de iPhone 2018-modellen onthuld worden. Dan krijgen we waarschijnlijk ook een releasedatum voor iOS 12 te horen. Meestal is dat enkele dagen na het event. Ook als je een betatester bent, komen alle vernieuwingen in iOS 12 binnenkort jouw kant op. (Zie ook → Mega-overzicht: hier zijn alle nieuwe functies van iOS 12)

Reageer op artikel:
Nieuwe bèta iOS 12 lost irritante meldingen over nieuwe versie op
Sluiten