Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 augustus 2018

Apple Watch Series 4: meer info op scherm en betere microfoon

Op 12 september is het officieel zo ver. Dan onthult Apple niet alleen drie nieuwe iPhones, maar ook de Apple Watch Series 4. We wisten al een boel van de nieuwe wearable, zoals dat het scherm dat 15 procent groter wordt. Nu zijn nog meer details gelekt.

De Amerikaanse site 9to5Mac heeft de hand weten te leggen op een promotionele afbeelding van de nieuwe Apple Watch. Daarop is onder andere te zien dat Apple het grotere scherm meteen goed gaat gebruiken. Er komt een nieuwe wijzerplaat die aanzienlijk meer informatie kan tonen.

15 procent groter scherm goed gebruikt

De trend bij Apple is duidelijk: dunnere randen, groter scherm. De Apple Watch Series 4 krijgt een 15 procent groter scherm en dat wordt meteen goed gebruikt. Op de gelekte afbeelding (geen render!) is een nieuwe wijzerplaat te zien die maar liefst 8 complicaties (widgets) kan bevatten. De huidige Watch heeft er maximaal vier. Ze staan zowel rond de wijzerplaat als in het midden tussen de wijzers. Dit is mogelijk omdat op het grotere scherm meer plaats is. De fysieke afmetingen van de wearable lijken niet gewijzigd, het grotere scherm is puur door dunnere randen mogelijk. Heb je liever geen scherm dat vol staat met informatie? Dan hoef je natuurlijk niet alle complicaties te vullen.

Gelekte marketing-afbeelding van Apple, geen render – Klik/tap voor groter.

Bellen met de Apple Watch is al jaren mogelijk, maar de verstaanbaarheid laat nogal eens te wensen over. Dit wil Apple waarschijnlijk oplossen met een tweede microfoon. Die is aan de zijkant gepositioneerd en kan zo gebruikt worden voor noise cancelling. De opening is duidelijk zichtbaar. Een kleine slag om de arm: het zou ook een opening voor een extra speaker kunnen zijn, maar het ontwerp lijkt meer op een microfoon.

Apple Watch Series 4 wordt 12 september onthuld

Het duurt niet lang meer voordat we alle details weten. Apple heeft namelijk een Special Event op woensdag 12 september aangekondigd. Dan worden naast de nieuwe iPhone en Apple Watch nog meer producten verwacht en krijgen we de definitieve releasedatum van iOS 12 te horen. (Zie ook → Apple Watch Series 4: ontwerp, functies specs en meer verwachtingen)

Reageer op artikel:
Apple Watch Series 4: meer info op scherm en betere microfoon
Sluiten