Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 augustus 2018

Komt de Apple Watch Series 4 in september? Reken maar!

Overweeg je een Apple Watch te kopen? Het is beter om nog even tot september te wachten, want dan doet Apple vrijwel zeker een nieuwe Apple Watch Series 4 uit de doeken. Er gingen al volop geruchten over de nieuwe wearable, maar de komst is nu zo goed als zeker.

Apple heeft namelijk goedkeuring aangevraagd bij de Euraziatische Economische Commissie (EEG) om de verkoop van de nieuwe wearables te starten. Er komen in september zes nieuwe modellen uit en ze draaien meteen watchOS 5. Dat betekent niet dat we zes nieuwe Apple Watch-modellen zien, want er zijn natuurlijk kleine en grote varianten van de smartwatch. Ook is er in een aantal landen een Apple Watch met 4G.

Apple Watch Series 4: grote verbetering

Het aanvragen van goedkeuring bij de EEG is een indicatie dat Apple van plan is de verkoop van de nieuwe Apple Watch binnenkort te starten. Alleen na goedkeuring door deze commissie, mag de wearable in onder andere Armenië en Rusland verkocht worden.

De Apple Watch Series 4 belooft een mooie upgrade te worden, want er volgt voor het eerst in jaren een nieuw ontwerp. Net als bij de iPhone X maakt Apple de randen naar verwachting aanzienlijk dunner, waardoor een groter scherm in dezelfde behuizing past. Daarnaast wordt de wearable natuurlijk weer sneller en verwachten we een verbeterde accu. (Zie ook → Apple Watch Series 4: ontwerp, functies, specs en meer verwachtingen)

Klik/tap voor groter.

Onthulling op 11 of 12 september?

Naar verwachting organiseert Apple in september weer een ‘special event’ om nieuwe producten te introduceren. Naast de iPhone 9 en iPhone X Plus zien we dan waarschijnlijk ook de Apple Watch Series 4. De smartwatch is het ultieme iPhone-accessoire dus het is logisch om de nieuwe iPhone en Apple Watch tegelijk te introduceren.

Vorig jaar werd de iPhone X samen met de Apple Watch Series 3 op 12 september onthuld. Apple-events zijn meestal in de tweede week van september op dinsdag of woensdag. Dat zou 11 of 12 september 2018 betekenen. De uitnodigingen werden vorig jaar op 31 augustus verstuurd, dus lang duurt het niet meer voordat we zekerheid hebben.

Reageer op artikel:
Komt de Apple Watch Series 4 in september? Reken maar!
Sluiten