Komt de Apple Watch Series 4 in september? Reken maar!

Door: Raymon Mens - 10 reacties
Apple Watch Series 4 concept

Overweeg je een Apple Watch te kopen? Het is beter om nog even tot september te wachten, want dan doet Apple vrijwel zeker een nieuwe Apple Watch Series 4 uit de doeken. Er gingen al volop geruchten over de nieuwe wearable, maar de komst is nu zo goed als zeker.

Apple heeft namelijk goedkeuring aangevraagd bij de Euraziatische Economische Commissie (EEG) om de verkoop van de nieuwe wearables te starten. Er komen in september zes nieuwe modellen uit en ze draaien meteen watchOS 5. Dat betekent niet dat we zes nieuwe Apple Watch-modellen zien, want er zijn natuurlijk kleine en grote varianten van de smartwatch. Ook is er in een aantal landen een Apple Watch met 4G.

Apple Watch Series 4: grote verbetering

Het aanvragen van goedkeuring bij de EEG is een indicatie dat Apple van plan is de verkoop van de nieuwe Apple Watch binnenkort te starten. Alleen na goedkeuring door deze commissie, mag de wearable in onder andere Armenië en Rusland verkocht worden.

De Apple Watch Series 4 belooft een mooie upgrade te worden, want er volgt voor het eerst in jaren een nieuw ontwerp. Net als bij de iPhone X maakt Apple de randen naar verwachting aanzienlijk dunner, waardoor een groter scherm in dezelfde behuizing past. Daarnaast wordt de wearable natuurlijk weer sneller en verwachten we een verbeterde accu. (Zie ook → Apple Watch Series 4: ontwerp, functies, specs en meer verwachtingen)

Apple Watch series 4
Klik/tap voor groter.

Onthulling op 11 of 12 september?

Naar verwachting organiseert Apple in september weer een ‘special event’ om nieuwe producten te introduceren. Naast de iPhone 9 en iPhone X Plus zien we dan waarschijnlijk ook de Apple Watch Series 4. De smartwatch is het ultieme iPhone-accessoire dus het is logisch om de nieuwe iPhone en Apple Watch tegelijk te introduceren.

Vorig jaar werd de iPhone X samen met de Apple Watch Series 3 op 12 september onthuld. Apple-events zijn meestal in de tweede week van september op dinsdag of woensdag. Dat zou 11 of 12 september 2018 betekenen. De uitnodigingen werden vorig jaar op 31 augustus verstuurd, dus lang duurt het niet meer voordat we zekerheid hebben.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  OriginalJef

  Ik gok toch op 12 september. Zou straf zijn als een amerikaans bedrijf van zulke grote een event legt op 9/11

 • Profielfoto
  Webbiker

  OriginalJef op 20 augustus 2018 15:49
  Ik gok toch op 12 september. Zou straf zijn als een amerikaans bedrijf van zulke grote een event legt op 9/11

  Maar 11 September is wel op een dinsdag, doorgaans de dag voor een product presentatie van Apple.

 • Profielfoto
  Maarten

  Dan is het misschien wel 10 september. Aangezien het ook nog weleens gebeurt dat ze iets op een dinsdag doen

 • Profielfoto
  mausje68

  Het zal wel 10 of 12 september. Zoiets gaan ze echt niet op 11 september doen. De mensen die toen zijn omgekomen, zijn in Amerika waarschijnlijk belangrijker dan een Apple Event.

 • Profielfoto
  wensink

  Ze mijden 11 september altijd. Ook is er geen standaard dag voor Apple’s keynotes. Er zijn keynotes op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag geweest de afgelopen 5 jaar.

 • Profielfoto
  LighScan

  Nu nog een Screen Always On functie en ik koop hem direct!

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  Eerst ondersteuning net e-sim bij de KPN, dan kijk ik wel verder, voorlopig tevreden met mijn Pebble…

 • Profielfoto
  iStenekes

  Heb ik net een series 3, RVS met Milanese band gekocht in Duitsland. Zou ik hem mogen ruilen voor de nieuwe versie?

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Door de zwarte interface en het OLED scherm is de rand nu al onzichtbaar. Prima, omdat het kan, maar meer ook niet.

 • Profielfoto
  wesleybakker

  sinds ik apple pay (via bunq) op mijn apple watch heb is hij onmisbaar geworden!

  Ik laat mijn pasjes vaak thuis en betaal alles met mijn horloge. Echt top!