Jan de Raab
Jan de Raab Nieuws 29 augustus 2018
Leestijd: 2 minuten

Apple Watch Series 4: ‘oude bandjes blijven bruikbaar’

Op 12 september is er naar verwachting weer een Apple-event en er wordt veel leuks verwacht. Naar verluidt worden er drie nieuwe iPhone-modellen geïntroduceerd, evenals de Apple Watch Series 4. Dat wordt waarschijnlijk de grootste upgrade is van Apple’s wearable sinds het eerste model.

Analist Ming-Chi Kuo, die vaak goede informatie heeft, speculeerde al dat Apple Watch Series 4 een 15% groter scherm krijgt. Bloomberg meldt dit nu ook en verwacht dat het horloge veel dunnere randen en afgeronde hoeken krijgt. Een beetje in de stijl van de iPhone X. Daarnaast meldt reporter Mark Gurman dat oude bandjes bruikbaar blijven.

Apple Watch Series 4 en huidige bandjes

Dat is goed nieuws voor iedereen die geïnvesteerd heeft in bandjes voor zijn Apple Watch. Apple’s officiële bandjes zijn immers niet de goedkoopste en een nieuwe Apple Watch die niet compatibel is met oude bandjes zou even slikken zijn. Het scherm van de wearable wordt naar verluidt groter, maar dit heeft geen invloed op de afmetingen van de bandjes. De 42mm Apple Wacht krijgt naar verluidt een display van 1,78-inch, terwijl het kleinere model een scherm van 1,57-inch heeft.

Klik/tap voor groter.

Aan de andere kant betekent dit ook dat er geen ‘slimme bandjes’ komen. Het gerucht ging dat Apple functionaliteit aan zijn wearable zou willen toevoegen door hardware in bandjes te integreren. Denk aan een secundaire batterij of een camera. Door het in de bandjes te stoppen, kan de Apple Watch compact blijven. Helaas, omdat hiervoor speciale connectoren nodig zijn, mist de Apple Watch Series 4 deze functie. De kans is groot dat we iets degelijks in 2019 wel zullen zien.

Verwacht op 12 september

Apple’s nieuwe wearable wordt op 12 september verwacht. Samen met de iPhone 9, iPhone X2 en iPhone X Plus. Het jaar 2018 belooft op alle fronten interessant te worden voor de smartwatch, want ook Android-fabrikanten zijn wakker geworden. Eerder deze maand onthulde Samsung de Galaxy Watch en Google komt in oktober naar verluidt met de Pixel Watch. (Zie ook → Deze Apple-producten kun je nog in 2018 verwachten)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple Watch Series 4: ‘oude bandjes blijven bruikbaar’
Sluiten