Apple Watch Series 4: ‘oude bandjes blijven bruikbaar’

Door: Jan de Raab - 7 reacties
Apple Watch Arm 16x9

Op 12 september is er naar verwachting weer een Apple-event en er wordt veel leuks verwacht. Naar verluidt worden er drie nieuwe iPhone-modellen geïntroduceerd, evenals de Apple Watch Series 4. Dat wordt waarschijnlijk de grootste upgrade is van Apple’s wearable sinds het eerste model.

Analist Ming-Chi Kuo, die vaak goede informatie heeft, speculeerde al dat Apple Watch Series 4 een 15% groter scherm krijgt. Bloomberg meldt dit nu ook en verwacht dat het horloge veel dunnere randen en afgeronde hoeken krijgt. Een beetje in de stijl van de iPhone X. Daarnaast meldt reporter Mark Gurman dat oude bandjes bruikbaar blijven.

Apple Watch Series 4 en huidige bandjes

Dat is goed nieuws voor iedereen die geïnvesteerd heeft in bandjes voor zijn Apple Watch. Apple’s officiële bandjes zijn immers niet de goedkoopste en een nieuwe Apple Watch die niet compatibel is met oude bandjes zou even slikken zijn. Het scherm van de wearable wordt naar verluidt groter, maar dit heeft geen invloed op de afmetingen van de bandjes. De 42mm Apple Wacht krijgt naar verluidt een display van 1,78-inch, terwijl het kleinere model een scherm van 1,57-inch heeft.

Apple Watch Series 4
Klik/tap voor groter.

Aan de andere kant betekent dit ook dat er geen ‘slimme bandjes’ komen. Het gerucht ging dat Apple functionaliteit aan zijn wearable zou willen toevoegen door hardware in bandjes te integreren. Denk aan een secundaire batterij of een camera. Door het in de bandjes te stoppen, kan de Apple Watch compact blijven. Helaas, omdat hiervoor speciale connectoren nodig zijn, mist de Apple Watch Series 4 deze functie. De kans is groot dat we iets degelijks in 2019 wel zullen zien.

Verwacht op 12 september

Apple’s nieuwe wearable wordt op 12 september verwacht. Samen met de iPhone 9, iPhone X2 en iPhone X Plus. Het jaar 2018 belooft op alle fronten interessant te worden voor de smartwatch, want ook Android-fabrikanten zijn wakker geworden. Eerder deze maand onthulde Samsung de Galaxy Watch en Google komt in oktober naar verluidt met de Pixel Watch. (Zie ook → Deze Apple-producten kun je nog in 2018 verwachten)

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  queenfan

  Gelukkig vorige week een aantal nieuwe gekocht, en denk er toch sterk over na om mijn 1e gen te vervangen.

 • Profielfoto
  xaddict

  Geen prototype foto’s? Meestal hebben jullie wel érgens een zero-day prototype vandaan getoverd 🙂

 • Profielfoto
  Maarten

  Het kan natuurlijk we dat in de huidige aansluiting aanpassingen komen zodat er extra contactjes zijn daardoor er extra functionaliteit kan komen

 • Profielfoto
  Melle

  12 september is een woensdag? Kan mij geen event op woensdag herinneren, maar ik heb dan ook niet zo een goed geheugen…

 • Profielfoto
  polansky

  Aan de andere kant betekent dit ook dat er geen ‘slimme bandjes’ komen. Het gerucht ging dat Apple functionaliteit aan zijn wearable zou willen toevoegen door hardware in bandjes te integreren

  Het één sluit het andere niet uit.
  Het kan best zo zijn dat die connectoren gewoon aanwezig zijn, maar dat je dan met je oude bandje gewoon functionaliteit gaat missen. Een goede reden om dan een nieuw bandje te kopen…

 • Profielfoto
  Guusjuh

  Mooi om te horen! Kijk ernaar uit om te upgraden, met name voor dat grotere scherm, en ben blij dat ik mn bandjes van het Nederlandse http://www.strapa.com gewoon kan blijven gebruiken:)

 • Profielfoto
  Elduderino

  Ben er wel blij mee dat ze toch rekening houden met de dure accessoires zoals deze bandjes, anders zou het toch een afknapper worden.

  Ik heb de allereerste generatie Watch van Apple en wil hem nu gaan vervangen door de 4, heb echter een bandje van Apple welke 170,-koste. Heel veel geld, maar ook mooi en kwalitatief erg goed. Zou zonde zijn als die onbruikbaar zou worden.