Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 augustus 2018
Leestijd: 2 minuten

‘Apple Watch krijgt chip voor nieuwe gezondheidsfuncties’

Apple is een ster in het maken van chips. Dat blijkt wel uit de A-serie chips voor de iPhone en iPad die ieder jaar krachtiger worden. Ook de AirPods zijn voorzien van een eigen chip die allerlei handigheidjes mogelijk maakt. De volgende stap? Een nieuwe chip die de sport- en gezondheidsfuncties van de Apple Watch beter moet maken. Momenteel koopt Apple deze chip extern in.

Dat er aan de nieuwe chip voor de Apple Watch gewerkt wordt, blijkt uit vacatures die de afgelopen maanden online zijn verschenen. Daarin is Apple op zoek naar medewerkers die chips kunnen maken die biometrische data verwerken.

Meer gezondheidsfuncties Apple Watch

Het gaat om een chip die informatie over de staat van je lichaam snel kan verwerken. De Apple Watch monitort allerlei zaken zoals je hartslag en beweging, maar verder nog niets. Door een eigen chip te gebruiken, kan Apple sneller nieuwe functies integreren en hoeft het bedrijf niet op een externe leverancier te wachten. Denk aan nieuwe functies zoals het meten van je slaap met een minimale impact op de accuduur, of het integreren van een glucosemeter voor mensen die kampen met suikerziekte.

Klik/tap voor groter.

De vacatures werden gespot door de Amerikaanse omroep CNBC. Het lijkt erop dat Apple’s eigen chip voor gezondheidsfuncties nog wel een aantal jaar op zich laat wachten. Apple is namelijk net bezig met het vormen van een team dat de chips moet ontwerpen. Daarna moet er uiteraard nog getest worden en moeten de chips in de Watch of iPhone worden geïntegreerd.

Iets voor de Apple Watch Series 5 of 6 in 2019 of 2020 misschien? Dit jaar krijgen we de Apple Watch Series 4 en die moet het naar verluidt vooral van zijn uiterlijk hebben. De randen zouden dunner worden en het scherm aanzienlijk groter. (Zie ook → Apple Watch Series 4: ontwerp, functies specs en meer verwachtingen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple Watch krijgt chip voor nieuwe gezondheidsfuncties’
Sluiten