Night
Night Diensten 8 augustus 2018

Apple Video: Apple’s Netflix-concurrent wordt voor iedereen

Dat Apple aan een eigen Netflix-concurrent werkt, is inmiddels geen geheim meer. We hebben al een boel over de streamingdienst die mogelijk Apple Video gaat heten geschreven, maar één aspect nog niet belicht. Het feit dat Apple bouwt aan een wereldwijde dienst voor iedereen.

Een (terecht) kritiekpunt dat Nederlandse gebruikers vaak op nieuwe diensten hebben, is dat ze aanvankelijk alleen in de VS beschikbaar zijn. Het lijkt er echter steeds meer op dat Apple meteen de hele wereld wil gaan bedienen.

Series en films voor iedereen

Dat Apple deze doelstelling serieus neemt, blijkt wel uit de vele series waar we de laatste tijd over horen. Van kinderseries tot film noir, van science fiction-toppers tot musical en comedy. De dienst moet echter niet alleen voor Amerikaanse en Europese kijkers zijn, maar ook aanbod hebben voor publiek op andere continenten. Daarom is Apple ook gestaag series gaan toevoegen, die hun oorsprong in meer Oosterse landen hebben. De eerste hint hiervoor was het bekend worden van de verfilming van het boek Shantaram, dat zich plaatst in Australië en India.

Pachinko

Nu is ook een ander boek gekozen om tot serie te worden verwerkt. Dit is ook duidelijk gericht op kijkers in het Oosten. De bestseller Pachinko van schrijver Min Jin Lee, is hier niet erg bekend, maar in Oriëntaals gebied des te meer. De titel is afgeleid van het Japanse Pachinko-spel, een soort gokautomaat. Hierbij vallen balletjes tussen pinnetjes door en werkt het toeval de gebeurtenissen in de hand.

De serie gaat over de hoop en dromen van vier generaties van een Koreaanse immigrantenfamilie. Het verhaal begint klein met een verboden liefde. Het groeit echter uit tot een meeslepende saga, die zich uitspant over Korea, Japan en Amerika. Soo Hugh, bekend van onder andere de Stephen King Serie Under the Dome, voor gaat het boek omzetten naar het witte doek. Samen met Lee vormt hij tevens het executive producers-team van de serie. Media Res gaat de serie naar verluid voor Apple produceren.

Pachinko Apple Video
‘Pachinko’, van de bestseller auteur Min Jin Lee – Klik/tap voor groter.

Lancering Apple Video in 2019

Apple neemt zijn toekomstige streamingdienst serieus. Dat blijkt wel uit het aantal kopstukken uit de filmindustrie dat de iPhone-maker heeft aangetrokken. Bekende namen zoals Ophrah Winfrey en Steven Spielberg worden afgewisseld met minder bekende helden die hun sporen achter de camera hebben verdiend. Ook de bouw van een eigen studio in Hollywood en de plannen voor een iconische Apple Store in het hart van de filmindustrie spreken tot de verbeelding.

Apple’s Netflix-concurrent moet in 2019 live gaan. Wij verwachten een lancering in september, over een goed jaar dus. Niets missen? Bekijk ons dossier over Apple Video. We zitten bovenop alle ontwikkelingen.

Reageer op artikel:
Apple Video: Apple’s Netflix-concurrent wordt voor iedereen
Sluiten