Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 14 augustus 2018

Apple Video: onverwachte samenwerking met Ubisoft

Apple’s Netflix-concurrent, die mogelijk Apple Video gaat heten, heeft een nieuwe partner. Ubisoft Entertainment, een Franse uitgever en ontwikkelaar van games. Je kent het bedrijf waarschijnlijk van onder andere Assassin’s Creed, Far Cry en natuurlijk Rayman.

Ubisoft verleent zijn medewerking aan een nieuwe serie over game-ontwikkelaars die op Apple Video te zien zal zijn. Danielle Kreinik, Director of Development bij Ubisoft, zal de serie produceren. Ze krijgt hulp van Rob McElhenney en Charlie Day. Dit Amerikaanse duo is bekend van onder andere de sitcom It’s Always Sunny in Philadelphia.

Comedy over game-studio

De serie is een comedy over het reilen en zeilen van een studio die games maakt. Apple heeft een compleet seizoen van 10 afleveringen besteld, die allemaal 30 minuten duren. Het is voor het eerst dat een game-ontwikkelaar van formaat aanhaakt bij een serie die over hun eigen bedrijfstak gaat. In het verleden zijn wel films op basis van games verschenen, maar die gingen nooit over het ontwikkelen van games zelf. Met McElhenney en Day aan het roer, belooft het een sterke comedy te worden.

Rob McElhenney en Charlie Day – Klik/tap voor groter.

Apple Video en Disney strijden naast Netflix

Apple Video moet in 2019 live gaan, net als de andere aankomende Netflix-concurrent, Disney. Volgens jaar wordt dus een interessant jaar voor iedereen die graag series en films via een streamingdienst kijkt. Tim Cook en Eddy Cue hebben het bestaan ​​van deze toekomstige dienst al min of meer bevestigd, maar er zijn nog geen officiële details bekend.

Met meer dan vijftien exclusieve series die al in productie zijn, is de machine in elk geval goed op gang. De presentatie van de streamingdienst van Apple is slechts een kwestie van tijd. (Zie ook ➝ Disney opent aanval op Netflix en Apple Video met peperdure serie)

Reageer op artikel:
Apple Video: onverwachte samenwerking met Ubisoft
Sluiten