Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 23 augustus 2018

Werk van legendarische Isaac Asimov komt naar Apple Video

Hier is nieuws dat fans van science-fiction ongetwijfeld aanspreekt. Apple werkt aan een nieuwe serie die gebaseerd is op de zevendelige boekenreeks Foundation. Geschreven door de bekende Amerikaanse auteur en wetenschapper Isaac Asimov. De Foundation-reeks wordt vaak gezien als de voorloper van Star Wars.

De serie speelt zich af in de verre toekomst waarin de mens miljoenen planeten in het Melkwegstelsel bezet. De hoofdpersoon is een wiskundige die heeft berekend dat dit Imperium snel ten einde komt. Het zal bovendien zeker 30.000 jaar duren voordat het Tweede Imperium gesticht wordt. Hij ontwikkelt een plan om dit naar 1.000 jaar te verkorten.

Voorloper Star Wars

Apple toonde in mei al interesse in de serie, maar heeft nu meteen 10 afleveringen besteld. Dat meldt entertainmentsite Deadline. Er is geen pilot gemaakt. Het scenario wordt geschreven door Josh Friedman en de productie is in handen van David Ellison, die onlangs The Hitman’s Bodyguard en Mission: Impossible – Fallout produceerde.

Isaac Asimov Foundation
Klik/tap voor groter.

De Foundation-reeks werd voor het eerst gepubliceerd in 1942. Het wordt ook wel eens de voorloper van Star Wars genoemd, maar draait veel minder om goed en kwaad en heeft geen futuristische lichtzwaarden. Asimov wordt gezien als een van de grote drie sciencefictionschrijvers van de 20e eeuw. Hij is ook de geestelijk vader van de drie wetten van de robotica.

I, Robot

Een van de bekendste recente verfilmingen van Isaac Asimov’s werk is wel de SF actiefilm I, Robot uit 2004, met Wil Smith als rechercheur Del Spooner in de hoofdrol. Ook hier zijn de drie wetten van de robotica de leidraad.

Apple Video in 2019 live

Er gaan al lange tijd geruchten over Apple’s Netflix-concurrent. Topman Eddy Cue bevestigde onlangs het bestaan van de dienst die in 2019 live moet gaan. Apple heeft al vele grote namen uit de entertainmentwereld aan zich gebonden. Zo werkt Steven Spielberg aan een serie voor Apple Video, de dienst staat onder leiding van oud-topmannen van Sony en Amazon video en de BBC.

Er komt een breed aanbod aan series. Van cartoons tot horror en van crime tot huiselijke inspiratie.

Reageer op artikel:
Werk van legendarische Isaac Asimov komt naar Apple Video
Sluiten