Night
Night Apple Inc. 6 augustus 2018

Nieuwe Apple Store in Los Angeles wordt iconisch

Iedere winkel die Apple opent, is bijzonder. Soms laat een nieuwe Apple Store zich echter het best omschrijven als iconisch. In geval van een nieuwe winkel in Los Angeles is dat zeker het geval. De winkel komt in het Tower Theatre, een oud filmpaleis in het Broadway-district. Het pand is destijds gebouwd als afspiegeling van het Opéra National de Paris.

Apple wil het iconische theater om tot een prachtige, opvallende winkel in het hart van het filmmekka van Amerika omtoveren. Het bedrijf uit Cupertino wil de renaissance-architectuur van het gebouw behouden. Apple bevestigde de komst van de winkel onlangs in een interview met de Los Angeles Times.

Van oud theater naar Apple Store

Apple wil het originele Tower Theatre in oude glorie herstellen en elementen zoals muurschilderingen en het speciale glas boven de ingang restaureren. De lobby wordt ook gebruikt voor interviews met professionals uit de film-, TV- en muziekindustrie. Het is duidelijk dat de iPhone-maker een stempel wil drukken op de hoofdstad van de entertainmentindustrie. Het gebouw is nu enigszins vervallen, maar daar gaat Apple verandering in brengen. Op onderstaande foto’s zie je de huidige staat van het theater.

Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

Apple heeft nog geen budget of openingsdatum voor de nieuwe Apple Store bekend gemaakt. Er zijn maar een paar winkels die ook in een gerestaureerd historisch gebouw zijn ondergebracht. Denk aan de Londense Covent Garden Apple Store, die zich bevindt in een warenhuis uit de vorige eeuw of de Store in Washington DC, die gevestigd is in een oude bibliotheek.

Apple Tower LA
Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

Hollywood, Apple komt eraan!

De nieuwe Apple Store kan nog een ander doel hebben. Met de opening van deze nieuwe locatie kan Apple zich als grote speler in Hollywood -een deel van Los Angeles- presenteren. Tot nu toe is de iPhone-maker ietwat terughoudend om zichzelf te erkennen als een grote speler in de buurt van de sterren.

Toch heeft het bedrijf uit Cupertino grootse plannen met het opzetten van een eigen videodienst genaamd Apple Video. Bekende namen zoals Oprah Winfrey, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steven Spielberg zijn al aan boord.

(Zie ook → ‘Apple bouwt eigen studio in Hollywood’)

Reageer op artikel:
Nieuwe Apple Store in Los Angeles wordt iconisch
Sluiten