Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 augustus 2018

Apple Pencil bij iPhone? 80 procent zit er niet op te wachten

Volgens de meest actuele geruchten wil Apple de iPhone 2018 (iPhone X2 en iPhone X Plus) voorzien van ondersteuning voor de Apple Pencil. Je kent het digitale potlood van Apple waarschijnlijk wel van de iPad Pro. Gebruikers van de tablet kunnen er mooie tekeningen mee maken.

Apple zou niet de eerste fabrikant zijn die een dergelijke ‘stylus’ bij zijn telefoon levert. Samsung doet het al jaren met de Galaxy Note en met de Note 9 is de pen slimmer dan ooit. Genoeg reden om onze lezers eens te vragen of ze op een pencil of stylus bij hun smartphone zitten te wachten. De uitslag van onze weekend poll was duidelijk.

Overgrote meerderheid ziet het nut niet

Als Apple inderdaad het voorbeeld van Samsung besluit te volgen, zal maar een klein aantal gebruikers het nut van een stylus bij de iPhone zien. In onze poll zei 78,96% het nut niet te zien, terwijl het slechts 21,04% een prima toevoeging leek. In totaal werden 2.367 stemmen uitgebracht.

Klik/tap voor groter.

Of Apple ook echt ondersteuning voor de Apple Pencil in de iPhone X2 en iPhone X Plus gaat integreren, is nog niet zeker. Het zou echter wel een goede functie zijn om de twee OLED-toestellen te onderscheiden van de goedkopere iPhone 9 die naar verwachting ook in september van 2018 verschijnt. Momenteel zijn er nog veel vragen: gaat de iPhone 2018 de gewone Apple Pencil ondersteunen, of komt Apple met een kleinere variant? Of volgt Apple misschien het voorbeeld van Samsung en gaat het de stylus voor meer dan alleen tekenen inzetten? Bij de Galaxy Note 9 kan de S Pen ook gebruikt worden bij het geven van presentaties en het maken van selfies.

Apple Pencil iPhone X
Klik/tap voor groter.

iPhone met Apple Pencil? Het (on)gelijk van Steve Jobs

Apple-gebruikers die de geschiedenis van de iPhone kennen, zullen ongetwijfeld aan een legendarische uitspraak van Steve Jobs denken. Tijdens de introductie van de eerste iPhone in 2007 zei hij: “Who wants a stylus? You have to get them and put them away and you lose them. Yuck! Nobody wants a stylus.”

Dit weerhield Apple echter niet om de Apple Pencil te lanceren. Er zit namelijk een belangrijk verschil tussen een domme stylus als vervanger van de je vinger en een tool als de Pencil. Steve Jobs bedoelde dat we nooit een stylus zouden zien als vervanger van onze vinger. Die voorspelling lijkt uitgekomen, want geen enkele smartphone-maker levert een stylus die domweg je vinger vervangt mee. Ze doen allemaal ook iets anders, of dat nu tekenen of als selfie-knop dienen is. Duidelijk is nu wel: het blijft een product voor de liefhebber. (Zie → ‘iPhone 2018 ondersteunt ook Apple Pencil’)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Pencil bij iPhone? 80 procent zit er niet op te wachten
Sluiten