Apple Pencil bij iPhone? 80 procent zit er niet op te wachten

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Volgens de meest actuele geruchten wil Apple de iPhone 2018 (iPhone X2 en iPhone X Plus) voorzien van ondersteuning voor de Apple Pencil. Je kent het digitale potlood van Apple waarschijnlijk wel van de iPad Pro. Gebruikers van de tablet kunnen er mooie tekeningen mee maken.

Apple zou niet de eerste fabrikant zijn die een dergelijke ‘stylus’ bij zijn telefoon levert. Samsung doet het al jaren met de Galaxy Note en met de Note 9 is de pen slimmer dan ooit. Genoeg reden om onze lezers eens te vragen of ze op een pencil of stylus bij hun smartphone zitten te wachten. De uitslag van onze weekend poll was duidelijk.

Overgrote meerderheid ziet het nut niet

Als Apple inderdaad het voorbeeld van Samsung besluit te volgen, zal maar een klein aantal gebruikers het nut van een stylus bij de iPhone zien. In onze poll zei 78,96% het nut niet te zien, terwijl het slechts 21,04% een prima toevoeging leek. In totaal werden 2.367 stemmen uitgebracht.

Apple iPhone 2018 Apple Pencil stylus poll
Klik/tap voor groter.

Of Apple ook echt ondersteuning voor de Apple Pencil in de iPhone X2 en iPhone X Plus gaat integreren, is nog niet zeker. Het zou echter wel een goede functie zijn om de twee OLED-toestellen te onderscheiden van de goedkopere iPhone 9 die naar verwachting ook in september van 2018 verschijnt. Momenteel zijn er nog veel vragen: gaat de iPhone 2018 de gewone Apple Pencil ondersteunen, of komt Apple met een kleinere variant? Of volgt Apple misschien het voorbeeld van Samsung en gaat het de stylus voor meer dan alleen tekenen inzetten? Bij de Galaxy Note 9 kan de S Pen ook gebruikt worden bij het geven van presentaties en het maken van selfies.

Apple Pencil iPhone X
Klik/tap voor groter.

iPhone met Apple Pencil? Het (on)gelijk van Steve Jobs

Apple-gebruikers die de geschiedenis van de iPhone kennen, zullen ongetwijfeld aan een legendarische uitspraak van Steve Jobs denken. Tijdens de introductie van de eerste iPhone in 2007 zei hij: “Who wants a stylus? You have to get them and put them away and you lose them. Yuck! Nobody wants a stylus.”

Dit weerhield Apple echter niet om de Apple Pencil te lanceren. Er zit namelijk een belangrijk verschil tussen een domme stylus als vervanger van de je vinger en een tool als de Pencil. Steve Jobs bedoelde dat we nooit een stylus zouden zien als vervanger van onze vinger. Die voorspelling lijkt uitgekomen, want geen enkele smartphone-maker levert een stylus die domweg je vinger vervangt mee. Ze doen allemaal ook iets anders, of dat nu tekenen of als selfie-knop dienen is. Duidelijk is nu wel: het blijft een product voor de liefhebber. (Zie → ‘iPhone 2018 ondersteunt ook Apple Pencil’)

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Yosemite

  Een poll lijkt me niet echt een representatief onderzoek 😉

 • Profielfoto
  Ziegler

  20% van 100.000.000 is nog steeds 20.000.000. Zoveel telefoons wil ik best verkopen.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  95% van de tijd kan ik best zonder pencil, maar soms kan het ook wel handig zijn. Dus laat maar komen.

 • Profielfoto
  Maarten

  Als het optioneel is dan is het prima. Ik heb liever dat ze zorgen dat de Apple pencil werkt op de trackpad van de huidige Macs

 • Profielfoto
  Maikelw

  Weer die verwarring met een uitspraak over een Stylus in vergelijking met een Pen, stop daar eens mee.

 • Profielfoto
  iPhonefans

  En 20 miljoen keer €100 voor de pen is €2.000.000.000.
  Bijna 1/3 van KPN omzet

 • Profielfoto
  RuudBerg

  prima ontwikkeling toch?

  Degene die een pencil willen worden bediend en voor degene die de pencil niet willen veranderd er nul. Natuurlijk gaat ie niet standaard meegeleverd worden

 • Profielfoto
  Theos

  En Steve draait zich weer om in zijn graf.
  De pencil is in 1998 bij Apple afgeschaft…

 • Profielfoto
  Hydræ

  Cook denkt zeker dat iedereen een tekenwonder is. Of hij ziet een kans om zijn gebruikers nog meer te melken. 20 miljoen keer €99 is tóch een lekker zakcentje.

 • Profielfoto
  klonic

  Ik zie er het nut inderdaad niet van in. Dus laat maar komen! Trouwens, het kan geen kwaad. Dus lekker boeiend!

 • Profielfoto
  cmug

  Wie zag het nut in van een smartphone ? Bellen was toch de toepassing van een telefoon.
  Het bellen is tegenwoordig de mist gebruikte optie.
  Laat maar komen die pen. Ik zie nu ook geen meerwaarde. Maar tijdje later kun je niet meer zonder . . .