Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 1 augustus 2018

Apple Pay komt nog dit jaar naar Duitsland

Tijdens de bekendmaking van Apple’s kwartaalcijfers op dinsdagavond, deed Tim Cook een grote aankondiging. Apple Pay komt nog dit jaar naar Duitsland. Onze oosterburen vormen daarmee het dertigste land dat de beschikking krijgt over Apple’s betaaldienst die werkt op de iPhone, Mac en Apple Watch.

Er ging onlangs een klein gerucht over een aanstaande lancering van Apple Pay in Nederland, maar dat bleek niet te kloppen. Apple kon voor Duitsland nog geen concrete startdatum noemen, maar reken op oktober of november.

Mijlpaal: 30 landen met Apple Pay

In Duitsland was Google iets eerder dan Apple, want Google Pay is sinds begin juni beschikbaar. De Duitse banken Boon, N26, Commerzbank en Comdirect waren meteen compatibel met Google’s betaaldienst. Het is zeer waarschijnlijk dat deze banken Apple Pay ook in Duitsland ondersteunen.

Met Duitsland ondersteunen in totaal 30 landen Apple Pay. De wereld heeft in totaal 196 landen dus dat lijkt een peulenschil, maar als je je bedenkt dat Apple in vier jaar tijd met allerlei banken heeft moeten onderhandelen, is dat best een aardig tempo. Er worden per jaar ongeveer 7 landen aangesloten.

Naast betalen in winkels met de iPhone en Apple Watch, kan Apple’s betaaldienst in bepaalde landen ook in het OV gebruikt worden. In Londen bijvoorbeeld al sinds 2015, maar sinds kort ook in Japan. Dat heeft volgens Apple voor een enorme boost in het gebruik van de dienst gezorgd. Apple Pay is nu het meestgebruikte betaalsysteem voor het OV in Tokio.

Nederland wacht op Apple Pay

Nederlanders en Belgen rest niets anders te doen dan wachten. Hoewel er vorige week nog een sprankje hoop over de komst van Apple Pay naar Nederland was, bleek het nog te vroeg.

Er zijn overigens nog steeds Nederlanders die de betaaldienst al wel kunnen gebruiken. Dat komt door een ‘foutje’ van de bank Bunq. Die had Apple Pay voor zijn Italiaanse en Spaanse klanten geactiveerd, maar Nederlanders konden de regio van hun iPhone veranderen en de betaaldienst zo activeren. Wie er op tijd bij was, kan Apple Pay vandaag de dag nog steeds in Nederland gebruiken. Dit bewijst dat de infrastructuur er technisch klaar voor is. Apple moet het alleen nog even met onze banken eens worden. Of en wanneer dat gaat gebeuren, durven we inmiddels echt niet meer te zeggen (Zie ook → Bunq dicht Nederlands Apple Pay-achterdeurtje)

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Apple Pay komt nog dit jaar naar Duitsland
Sluiten