Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 7 augustus 2018

Muziek van je vrienden: Apple Music krijgt nieuwe Friends mix

Apple Music wordt voorzien van een nieuwe mix met muziek. Binnenkort verschijnt de “Friends Mix” bij iedereen onder het tabblad “Voor jou” op iPhone, iPad en iTunes op Mac en PC. De nieuwe mix op basis van muziek die je vrienden luisteren, wordt iedere maandag bijgewerkt.

De nieuwe mix is nog niet bij iedereen beschikbaar, maar onze Amerikaanse collega’s van 9to5Mac hebben ‘m al gespot. De Friends Mix lijkt los te staan van de publieke bèta van iOS 12 of macOS Mojave. Alle Apple Music-gebruikers zien de muziekmix binnenkort verschijnen.

Nu vier mixen in Apple Music

Apple Music biedt al langer een aantal mixen die programmatisch worden samengesteld. Zo is er je Favorieten mix, die muziek bevat die je het meest luistert. Ook de Nieuwe muziek mix is al sinds de start van Apple Music aanwezig. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hier iedere week nieuwe muziek die bij jouw smaak past vinden. Vorig jaar kwam er de Chill mix bij, die relaxte muziek voor je selecteert. Nu komt daar dus muziek op basis van wat je vrienden luisteren bij.

Klik/tap voor groter.

De Friends mix krijgt iedere maandag een update. De favorieten mix wordt op dinsdagen bijgewerkt en de nieuwe muziekmix op vrijdag. Ten slotte is de Chill mix voor zondag. Apple hoeft alleen nog maar de woensdag, donderdag en zaterdag op te vullen om op iedere dag een verse mix te hebben.

Vrienden toevoegen op Apple Music

Voordat Apple Music de Friends mix voor je samen kan stellen, moet je wel vrienden op de muziekdienst hebben. Die zijn vrij gemakkelijk toe te voegen. Dit kan zowel op basis van Facebook-contacten als je adresboek. Doe dit op iOS als volgt (in iTunes op Mac of PC is de werking vergelijkbaar):

  • Open de Muziek-app en tik in het tabblad “Voor jou” op het avatar-icoon rechtsboven
  • Tik op je profiel bovenaan (of maak een profiel aan)
  • Scroll helemaal naar onder en tik op de knop “volg meer vrienden”
Klik/tap voor groter.

Na het toevoegen van vrienden verschijnt de Friends mix overigens niet direct. Je zult tot volgende week maandag moeten wachten, dan gaat het algoritme van Apple Music weer voor deze mix aan het werk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Muziek van je vrienden: Apple Music krijgt nieuwe Friends mix
Sluiten