Apple Music komt ook naar Android Auto

Door: Raymon Mens - 8 reacties
Apple Music 16x9

Apple Music is binnen een paar jaar een gevestigde naam geworden. De dienst wordt veelvuldig op iOS gebruikt en er is zelfs een Android-versie. Die komt ook naar het dashboard van Android-bezitters, want Apple sleutelt aan Apple Music voor Android Auto.

De eerste versie werd onlangs gespot door Android Police. Het lijkt erop dat ondersteuning voor Android Auto naar de volgende update van Apple Music op Android komt. Die brengt tevens een aantal iOS 12-functies van Apple Music naar het besturingssysteem van Google.

Iedereen Apple Music op zijn dashboard

Net als de CarPlay-versie van Apple Music, focust de versie voor Android Auto zich op een makkelijk te bedienen interface met grote knoppen. Zo moet je aandacht vooral op de weg en niet op de app gefocust blijven. In tegenstelling tot CarPlay, kan Android Auto ook op een smartphone-scherm werken. Je krijgt dan de grote interface op het smartphone-scherm. Uiteraard ziet het er op een liggend scherm beter uit, maar onderstaande screenshots geven je een idee van Apple’s Muziek-app op Android Auto.

Concurrent Spotify heeft overigens al een aantal jaar ondersteuning voor de Android-variant voor op het dashboard. Straks kan Apple’s muziekdienst dus ook op dat gebied concurreren.

Apple Music Android Auto
Klik/tap voor groter.

iOS 12-functies komen ook naar Android

De afgelopen tijd hebben we bericht over diverse verbeteringen aan de muziekdienst van Apple die naar iOS 12 komen. Het gaat dan om de mogelijkheid om te zoeken op songtekst en de vriendenmix. Zoeken op songteksten spreekt voor zich: je vult een deel van de lyric in en krijgt uit welk nummer deze komt. De vriendenmix is een algoritmisch gegenereerde muziekmix die niet alleen op jouw smaak is gebaseerd, maar ook op die van je vrienden. Die functies zijn vanaf september in de Muziek-app van iOS 12 te vinden, maar straks ook in versie 2.6 van Apple Music voor Android.

Dat Apple actief investeert in de ontwikkeling van zijn Android-apps, geeft goede hoop voor Apple Video. De Netflix-concurrent van Apple is straks mogelijk niet beperkt tot iOS, Mac en Apple TV. (Zie ook → Muziek van je vrienden: Apple Music krijgt nieuwe Friends mix)

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  En dat terwijl 2019 pas het jaar van de audio gaat worden.

   

  Het lult ook allemaal maar slap in een richting.

   

   

 • Profielfoto
  Saaihead

  Ik weet het niet met dat Apple Car of Android auto. Je moet een (bijna) nieuwe auto kopen om het te kunnen gebruiken en in veel gevallen is het dan ook nog een betaalde optie. En in het geval van Apple Car is de functionaliteit zo beperkt, het heeft gewoon bijna geen meerwaarde op de bestaande infotainment oplossingen in auto’s. Ze hebben de plank gewoon compleet misgeslagen in mijn ogen. Jammer, want het kan echt toegevoegde waarde hebben.

 • Profielfoto
  iTim

  Ik heb Android Auto nog niet aan de praat gekregen op mijn S9, die ik vanuit m’n werkgever gebruik. Ik las op diverse fora dat Google AA nog niet voor de Nederlandse markt heeft vrijgegeven.

 • Profielfoto
  thebest07111

   

  iTim op 28 augustus 2018 19:59
  Ik heb Android Auto nog niet aan de praat gekregen op mijn S9, die ik vanuit m’n werkgever gebruik. Ik las op diverse fora dat Google AA nog niet voor de Nederlandse markt heeft vrijgegeven.

  Even een apk downloaden van android auto. Dan kan je hem hier gewoon gebruiken

   

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik heb in Amerika voor het eerst eens echt gebruik kunnen maken van Android Auto, via het externe scherm in de huurauto.

  Daar kwamen wel een aantal irritaties bij kijken. Omdat je telefoon volledig blokkeert, zul je alles via dat externe scherm moeten doen. Klinkt logisch, maar ook als je stilstaat (je weet wel: belachelijk warm, lekker Amerikaans in de auto met motor en de airco nog aan), kun je niets op je telefoon. En schuif je Android Auto weg op je telefoon, om even wat op te zoeken bijvoorbeeld, dan is de verbinding met je auto ook weg.

  Een passagier kan onderweg ook niets met je telefoon. Als ik Android Auto op mijn telefoon zelf draai (de APK dus), dan kan ik die eenvoudig weg-swipen, even wat anders doen, en daarna AA weer terugzetten. Die blijft gewoon actief (uiteraard doe ik dat niet onder het rijden).

  Helemaal lekker vind ik het dus nog niet werken. En ik zou er zeker op dit moment niet voor kiezen om daar een paar honderd euro voor neer te tellen.

 • Profielfoto
  thebest07111

  KarelWillem op 29 augustus 2018 09:54
  Ik heb in Amerika voor het eerst eens echt gebruik kunnen maken van Android Auto, via het externe scherm in de huurauto.

  Daar kwamen wel een aantal irritaties bij kijken. Omdat je telefoon volledig blokkeert, zul je alles via dat externe scherm moeten doen. Klinkt logisch, maar ook als je stilstaat (je weet wel: belachelijk warm, lekker Amerikaans in de auto met motor en de airco nog aan), kun je niets op je telefoon. En schuif je Android Auto weg op je telefoon, om even wat op te zoeken bijvoorbeeld, dan is de verbinding met je auto ook weg.

  Een passagier kan onderweg ook niets met je telefoon. Als ik Android Auto op mijn telefoon zelf draai (de APK dus), dan kan ik die eenvoudig weg-swipen, even wat anders doen, en daarna AA weer terugzetten. Die blijft gewoon actief (uiteraard doe ik dat niet onder het rijden).

  Helemaal lekker vind ik het dus nog niet werken. En ik zou er zeker op dit moment niet voor kiezen om daar een paar honderd euro voor neer te tellen.

  Ik weet niet wat jij fout doet. Maar als ik android auto omhoog swipe dan kan ik gewoon mijn telefoon gebruiken. Zonder dat het scherm van de auto disconnect

 • Profielfoto
  KarelWillem

  In dit geval was dat dus niet zo. Veel ‘fout’ kan je daar niet in doen denk ik.

  Maar mooi om te horen dat dat geen normaal gedrag is. Dat geeft iets meer vertrouwen in het systeem.

 • Profielfoto
  thebest07111

  KarelWillem op 29 augustus 2018 16:12
  In dit geval was dat dus niet zo. Veel ‘fout’ kan je daar niet in doen denk ik.

  Maar mooi om te horen dat dat geen normaal gedrag is. Dat geeft iets meer vertrouwen in het systeem.

  Ik heb het even met 2 telefoons geprobeerd(s9 en s8) in 2 auto’s als ik de telefoon aansluit en android auto te zien is op het scherm van de auto en ik doe dan mijn telefoon met de homeknop weer aan dan staat er veeg omhoog om te unlocked dit werkt ook en android auto speelt gewoon door. bij jou kon je dus niks met je telefoon zonder dat android auto ermee stopte?