Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 28 augustus 2018

Apple Music komt ook naar Android Auto

Apple Music is binnen een paar jaar een gevestigde naam geworden. De dienst wordt veelvuldig op iOS gebruikt en er is zelfs een Android-versie. Die komt ook naar het dashboard van Android-bezitters, want Apple sleutelt aan Apple Music voor Android Auto.

De eerste versie werd onlangs gespot door Android Police. Het lijkt erop dat ondersteuning voor Android Auto naar de volgende update van Apple Music op Android komt. Die brengt tevens een aantal iOS 12-functies van Apple Music naar het besturingssysteem van Google.

Iedereen Apple Music op zijn dashboard

Net als de CarPlay-versie van Apple Music, focust de versie voor Android Auto zich op een makkelijk te bedienen interface met grote knoppen. Zo moet je aandacht vooral op de weg en niet op de app gefocust blijven. In tegenstelling tot CarPlay, kan Android Auto ook op een smartphone-scherm werken. Je krijgt dan de grote interface op het smartphone-scherm. Uiteraard ziet het er op een liggend scherm beter uit, maar onderstaande screenshots geven je een idee van Apple’s Muziek-app op Android Auto.

Concurrent Spotify heeft overigens al een aantal jaar ondersteuning voor de Android-variant voor op het dashboard. Straks kan Apple’s muziekdienst dus ook op dat gebied concurreren.

Klik/tap voor groter.

iOS 12-functies komen ook naar Android

De afgelopen tijd hebben we bericht over diverse verbeteringen aan de muziekdienst van Apple die naar iOS 12 komen. Het gaat dan om de mogelijkheid om te zoeken op songtekst en de vriendenmix. Zoeken op songteksten spreekt voor zich: je vult een deel van de lyric in en krijgt uit welk nummer deze komt. De vriendenmix is een algoritmisch gegenereerde muziekmix die niet alleen op jouw smaak is gebaseerd, maar ook op die van je vrienden. Die functies zijn vanaf september in de Muziek-app van iOS 12 te vinden, maar straks ook in versie 2.6 van Apple Music voor Android.

Dat Apple actief investeert in de ontwikkeling van zijn Android-apps, geeft goede hoop voor Apple Video. De Netflix-concurrent van Apple is straks mogelijk niet beperkt tot iOS, Mac en Apple TV. (Zie ook → Muziek van je vrienden: Apple Music krijgt nieuwe Friends mix)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Music komt ook naar Android Auto
Sluiten