Huub Everstijn
Huub Everstijn Apple Inc. 27 augustus 2018
Leestijd: 2 minuten

Apple doneert 1 miljoen dollar aan overstroomd gebied India

Apple heeft aangekondigd een donatie van 1 miljoen dollar te doen aan het hevige overstromingen getroffen Kerala. Een deelstaat van India. Gulf News meldt dat het bedrijf daarnaast ook de mogelijkheid biedt om zelf donaties te doen via apple.com en iTunes.

De iPhone-maker zei in een verklaring dat het “diep geraakt is door de overstromingen in Kerala en steun wil bieden aan de overlevenden en vluchtelingen”. De deelstaat is getroffen door uitzonderlijk zware overstromingen. Het ‘zwaarste noodweer van de eeuw’ kostte het leven aan meer dan 200 mensen en heeft meer dan een half miljoen mensen uit het gebied verdreven.

Ook klanten kunnen donatie maken

Apple doet zelf een donatie van 70 miljoen Indiase roepie, zo’n 1 miljoen dollar. Dit wordt verdeeld onder het Mercy Corps en het Distress Relief Fund van de Minister-president. Daarnaast heeft het bedrijf uit Cupertino donatie-knoppen toegevoegd aan zijn Indiase website en in de iTunes store. Klanten kunnen kiezen uit verschillende donaties, van 5 tot 200 dollar. De volle honderd procent hiervan gaat naar het Mercy Corps.

Kerala overstroming
Apple zegt $1M steun toe na hevige overstromingen – Klik/tap voor groter.

Eerdere donaties

Apple geeft wel vaker financiële steun na natuurrampen. Afgelopen jaar doneerde het bedrijf ook al aanzienlijke bedragen. Dat was voor slachtoffers van orkaan Harvey en aan door bosbranden in Californië getroffen gebieden. Ook Japan kon op de steun van Apple rekenen na de hevige overstromingen aldaar.

Hoewel we deze donatie lovenswaardig vinden, rijst toch de vraag of deze steun niet tegelijk een poging is om goodwill te kweken bij de Indiase overheid en bevolking. Na de vele problemen die de iPhone-maker ondervond bij pogingen om voet aan de grond te krijgen in de grootste groeimarkt voor smartphones van dit moment, zou het ons in ieder geval niets verbazen. (Lees ook: ➔ Reseller Stores moeten de iPhone in India op de kaart zetten)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple doneert 1 miljoen dollar aan overstroomd gebied India
Sluiten