Huub Everstijn
Huub Everstijn Accessoires 20 augustus 2018
Leestijd: 2 minuten

Knuffel je Apple-classics met de nieuwe kussens van Throwboy

We houden allemaal van onze Apple-producten en kussenfabrikant Throwboy speelt hier handig op in. De fabrikant heeft kussens gemaakt in de vorm van de meest iconische producten die door Steve Jobs en Jony Ive gemaakt zijn. Het zijn de klassiekers die iedereen wel kent, nu ook als kussen verkrijgbaar.

Hoewel Throwboy de namen Mac en iPhone angstvallig vermijdt, zijn de kussens onmiskenbaar herkenbaar als producten van Apple. De kussens hebben nu simpele jaartallen als naam en die zijn niet willekeurig gekozen. Zo zijn er het 1977-kussen (Apple II), de 1984 (originele Macintosh), 1998 (iMac), 2001 (iPod) en het 2007-kussen (iPhone).

Iconische kussens, zonder Apple

De kussen zelf zien er allerschattigst uit, met voldoende details als poorten, logo’s, buttons en ventilatieroosters. Niet alle details lijken sprekend, maar dat lijkt vooral een kwestie van het geen inbreuk willen maken op Apple’s intellectuele eigendom. Zo is er op de Mac geen Apple-logo te zien, maar een vierkant in de kleuren van de regenboog.

Throwboy beperkt zich tot de vijf Apple-klassiekers die het meest hebben bijgedragen aan veranderingen op computergebied en een verschuiving in onze cultuur teweeg hebben gebracht. Alle producten bleken destijds een ‘homerun’ te zijn voor het bedrijf van Steve Jobs en droegen bij aan het Apple dat we vandaag de dag kennen.

Apple II – Klik/tap voor groter.
Macintosh – Klik/tap voor groter.
iMac – Klik/tap voor groter.
iPod – Klik/tap voor groter.
iPhone – Klik/tap voor groter.

Verkrijgbaar op Kickstarter

De ‘vroege vogel’ aanbieding van 24 dollar is inmiddels verlopen maar de kussens zijn wel nog steeds verkrijgbaar via Kickstarter. De prijs is nu 34 dollar per kussen met als verwachte leverdatum februari 2019. Meerdere kussens tegelijk bestellen levert je extra korting op. Hoewel het streefbedrag al is bereikt, kan je het project ook nog steeds steunen. Het is wel iets voor de échte fan, want met nog eens 23 dollar verzendkosten naar Nederland, is het geen goedkoop grapje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Knuffel je Apple-classics met de nieuwe kussens van Throwboy
Sluiten