Jan de Raab
Jan de Raab Nieuws 25 juli 2018

Update: WhatsApp toont binnenkort ook foto’s en GIF’s in de notificaties

WhatsApp is hard bezig om de chat-app in de toekomst nog functioneler te maken. Zo zal de toekomstige versie van de populaire app ook afbeeldingen en GIF’s in de notificatie kunnen tonen.

‘Rijke’ notificaties

iOS ondersteunt al enige jaren de zogenaamd ‘rijke’ notificaties. Op die manier is het mogelijk om een antwoord te geven op een chatbericht zonder de applicatie te openen. Afbeeldingen en GIF’s worden echter niet in de notificatie getoond, de laatste beta van WhatsApp laat echter zien dat dit gaat veranderen.

WhatsApp laat foto’s in meldingen zien

Voor degenen die zowel iMessage als WhatsApp gebruiken, zal het tonen van foto’s en GIF’s in de notificatie niks nieuws zijn, iMessage maakte hier, in tegenstelling tot chat-app, al langer gebruik van. Uiteraard kon je aan de hand van de camera-emoji zien dat er een afbeelding was verstuurd, maar niet wélke afbeelding. Om dat te zien was je dus verplicht om de app te openen.

WABetaInfo

WABetaInfo analyseerde WhatsApp versie 2.18.80 en zag dat er grote veranderingen op komst zijn, zoals ondersteuning van de Notification Extension. Hiermee is het mogelijk om grafische elementen ook in de melding te tonen. Het uitklappen van de notificatie laat dat exact zien wat iemand je heeft toegestuurd.

Als je de automatische download-functie hebt uitgeschakeld, wordt ook een download-knop getoond. De weergave van video is nog niet mogelijk in de notificaties. Mogelijk zijn de foto’s ook zichtbaar op de Apple Watch, andere apps die foto’s in de notificaties weergeven, laten deze ook op de Apple Watch zien.

Update-omschrijving

Voorlopig is deze functie nog niet operationeel, maar in één van de volgende updates kun je het wel gaan verwachten. De update-omschrijving van de chat-app maakt ook melding van de mogelijkheid om via Siri berichten te sturen naar WhatsApp groepen, maar kan echter al langer.

Reageer op artikel:
Update: WhatsApp toont binnenkort ook foto’s en GIF’s in de notificaties
Sluiten