Raymon Mens
Raymon Mens App Store 1 juli 2018

Nieuwe WhatsApp-functie zorgt voor ordelijke groepen

Goed nieuws voor de gebruikers van WhatsApp-groepen die vaak worden gebruikt om een groep mensen van informatie te voorzien. Het informeren van collega’s, studenten of buurtgenoten is een lovenswaardige doelstelling, ware het niet dat diezelfde groep ook antwoorden kan geven. Dat kan dan weer tot oeverloze discussies leiden waardoor de boodschap verloren kan gaan.

Werkgevers, docenten en andere WhatsApp-gebruikers die wel eens iets aan een grote groep willen mededelen, spits je oren, want daar komt nu verandering in. Net als in Telegram Messenger kan je nu ook in WhatsApp voor de beheerder van een groep instellen dat hij of zij de enige is die berichten kan sturen.

Alleen berichten van beheerders

Dit is iets waar al erg lang naar uitgekeken werd. Zo kan een leraar nu al zijn studenten berichten over huiswerk, proefwerken en herinneringen sturen, zonder commentaar terug te krijgen. Alle informatie blijft vanaf nu helder en overzichtelijk. Om dit in te stellen klik je op de groepsnaam. In het groepsinformatie scherm dat dan opent klik/tap je op Groepsinstellingen en dan op Stuur berichten. Kies hier voor de Alleen beheerders optie.

Klik/tap voor groter.

Steeds meer functies voor WhatsApp-groepen

Het is niet de eerste keer dat WhatsApp de opties voor groepen aanscherpt. Vorige maand introduceerde de chat-app namelijk al een functie die beheerders laat bepalen wie het onderwerp en de afbeelding van een groep laat wijzigen.

In een blogpost werd uitgelegd aan waarom deze functie zo handig kan zijn: “We lanceren vandaag een nieuwe instelling waarbij alleen beheerders berichten aan een groep kunnen sturen. Een manier waarop mensen groepen gebruiken is om belangrijke mededelingen en informatie te krijgen, zoals ouders en leraren op scholen, buurtgemeenschappen en organisaties. We hebben deze nieuwe instelling toegevoegd zodat beheerders een beter gereedschap hebben voor deze situaties.”

Reageer op artikel:
Nieuwe WhatsApp-functie zorgt voor ordelijke groepen
Sluiten