Wereld Emoji Dag: Apple vervangt al hun headshots door Memoji

Vandaag is het, jazeker, Wereld Emoji Dag en Apple speelt hier op in met een grappige actie. Tijdens de WWDC werd een nieuwe functie van iMessage getoond, namelijk Memoji. Of je dit nu leuk vindt of niet, Apple liet vandaag zien dat je met de iOS 12-feature redelijk lijkende digitale portretten kunt maken.

Vandaag verving Apple namelijk de headshots van de executives door een Memoji. Of je nu staat te trappelen om de nieuwe functionaliteit te gebruiken of het na de update compleet links laat liggen is aan jezelf. Je kan echter niet ontkennen dat er geen sprake is van een treffende gelijkenis. Apple heeft natuurlijk op de actualiteit ingespeeld door uitgerekend vandaag een showcase te geven van Memoji. Het laat zeker goed zien waar de nieuwe functie toe in staat is.

Memoji
Klik/tap voor groter

Treffend, niet sprekend

Het is natuurlijk een leuke gimmick, maar het zal je iPhone-gebruik niet op revolutionaire wijze veranderen. Er wordt nu gespeculeerd over de gelijkenis die een Memoji heeft met de gezichten van Apple’s executive’s. Tim Cook en Angela Ahrendts hebben de best vergelijkbare Memoji. Phil Schiller lijkt echter meer op acteur Val Kilmer dan op zichzelf, aldus The Verge.

Memoji
Klik/tap voor groter

Dit heeft vooral te maken met de haarstijlen. In de nieuwe feature kun je kiezen uit diverse kapsels. Bij de executives slaat Apple de plank toch af en toe beetje mis omdat er gewoon nog niet genoeg haarstijlen zijn. Wij hebben zelf nog niet kunnen spelen met Memoji, maar we hebben inmiddels wel al een flink aantal exemplaren gezien die sprekend lijken.

We verwachten dat Apple na de uitrol van iOS 12 de Memoji-functie zal blijven updaten. Zo kan straks iedereen een digitaal spiegelbeeld maken met de karakteristieken van zijn of haar eigen gezicht. Apple heeft een goede start gemaakt, dus een uitbreiding is slechts een kwestie van tijd.

Wereld (M)Emoji Dag

Dit was niet het enige nieuws omtrent de Wereld Emoji Dag. Gekscherend, maar content kunnen we aankondigen dat er groot nieuws is in Emoji-land, want Apple kondigde ook aan dat er zeventig nieuwe emoji’s naar de iPhone en iPad komen met de uitrol van iOS 12.

Reageer op artikel:
Wereld Emoji Dag: Apple vervangt al hun headshots door Memoji
Sluiten