Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 juli 2018

Hoe watchOS 5 fitness-apps een stuk beter maakt

Je hebt vast over nieuwe functies van watchOS 5 zoals een aanpasbaar bedieningspaneel en podcasts op de Apple Watch gehoord. Er is echter nóg een grote verbetering op komst. Die gaat fitness-apps zoals Runkeeper, Workouts++ en Nike Run Club een stuk nauwkeuriger en betrouwbaarder maken.

Apple heeft hoe fitness-apps work-outs kunnen tracken namelijk compleet op de schop gegooid. Voorheen kregen apps alle fitnessdata los van HealthKit. Dat ging om duizenden regels data per seconde. Apps moesten die zelf verwerken en opnieuw aan HealthKit aanbieden, zodat de data in de Gezondheid-app opgenomen werd.

Minder werk, betrouwbare metingen

Dat bezorgde ontwikkelaars niet alleen twee keer werk, maar kwam de nauwkeurigheid ook niet ten goede. Iedere ontwikkelaar moest de data immers op zijn eigen manier interpreteren, waardoor de nauwkeurigheid van apps af kon wijken.

In watchOS 5 is het compleet anders. Apple stelt het algoritme dat de ingebouwde Activiteit-app van watchOS gebruikt beschikbaar. Ontwikkelaars kunnen hun eigen bouwsels dus verwijderen en op de betrouwbare analyse van Apple leunen. Alle fitness-data wordt ook automatisch naar HealthKit gestuurd. Zo verschijnen consistente en nauwkeurige gegevens in de Gezondheid-app.

Klik/tap voor groter.

Work-out niet kwijt bij crash

Een ander voordeel van deze methode is de betrouwbaarheid. Bij gebruik van een externe app was je voorheen je work-out kwijt als de app crashte. Alleen de ingebouwde apps konden de data na een crash herstellen. Omdat externe fitness-apps in watchOS 5 Apple’s eigen algoritme gebruiken, kan de data na een crash hersteld worden. Zo blijft het overzicht compleet en je ringen gevuld.

Klik/tap voor groter.

Meer watchOS 5…


watchOS 5 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in watchOS 5 meer nieuwe, handige functies die straks op je Apple Watch beschikbaar zijn.

Reageer op artikel:
Hoe watchOS 5 fitness-apps een stuk beter maakt
Sluiten