Jan de Raab
Jan de Raab Diensten 3 juli 2018
Leestijd: 2 minuten

BBC-directeur moet Apple Video in Europa op de kaart zetten

Apple is druk bezig is om zijn nieuwe videodienst, die mogelijk Apple Video gaat heten, op te bouwen. Het bedrijf focust niet alleen op de VS, maar heeft een internationaal team dat zich onder andere op Europa richt. Dat is nu uitgebreid met een voormalig directeur van BBC Films.

Entertainmentsite Variety meldt dat Joe Oppenheimer is aangetrokken om het internationale ontwikkelingsteam van Apple te versterken. Hij zal in zijn nieuwe functie direct rapporteren aan Apple’s video-directeur voor Europa, Jay Hunt. Zij is ook afkomstig van de BBC.

Talent scouten en programma’s ontwikkelen

Oppenheimer’s aanstelling bij Apple toont aan dat internationale content serieus genomen wordt. Bij BBC Films hield hij zich namelijk bezig met het scouten van nieuw talent en werden series en films ontwikkeld. Precies wat Apple nodig heeft om zijn portfolio met series, die straks te bekijken zijn, uit te breiden.

Klik/tap voor groter.

Apple’s internationale team staat onder leiding van Jay Hunt. Zij is is een van de bekendste programmamanagers in het Verenigd Koninkrijk en werkte lang bij BBC Channel 4. Daar was ze eindverantwoordelijk voor de programmering van de televisiezender. Oppenheimer wordt de in Londen gevestigde medewerker in Hunt’s team en is zelf ook de minste niet. In bijna twee decennia bij BBC Films gaf hij leiding aan meer dan 50 projecten. Op zijn CV vinden we titels als I, Daniel Blake, Testament of Youth en Alan Partridge: Alpha Papa.

Apple Video in 2018 live

Oppenheimer komt terecht in het snelgroeiende team dat zich bezig zal houden met het bouwen van Apple’s Netflix-concurrent Apple Video. De leiding van het team is in handen van Jamie Ehrlicht en Zack Van Amburg. Laats genoemden worden ingehuurd van Sony Television. Het Japanse bedrijf is rechtstreeks betrokken bij de productie van een boel exclusieve films en series voor Apple. Mogelijk zijn die al vanaf 2019 te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BBC-directeur moet Apple Video in Europa op de kaart zetten
Sluiten