Volledige versie Photoshop komt in 2019 naar iPad

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Op de desktop is Adobe Photoshop dé krachtige standaard. Op iOS heeft Adobe echter vooral losse apps die allemaal een paar kleine taken kunnen en lang niet zo krachtig zijn als het échte Photoshop. In 2019 komt daar verandering in, want dan komt de volledige Photoshop-versie naar de iPad.

Dat heeft Scott Belsky, hoofd van Adobe Creative Cloud, tegenover persbureau Bloomberg bevestigd. Tijdens de conferentie Adobe MAX die in oktober plaatsvindt, krijgen we een eerste voorproefje te zien van Photoshop voor iPad. Volgens Adobe doet de de tablet-versie op het gebied van functionaliteit niet onder voor de desktop-versie van Photoshop.

Photoshop, Illustrator en Premiere

De huidige iOS-apps van Adobe zoals het beperkte Photoshop Mix zijn volgens Belsky op een oud platform gemaakt en hebben geen toekomst. Er wordt hard gewerkt om meer dekstop-apps naar de iPad te brengen. Uit het interview blijkt dat er ook plannen zijn om Illustrator en Premiere naar Apple’s tablet te brengen. Wanneer dit precies gaat gebeuren, kon Adobe nog niet zeggen. De plannen zijn echter zeer concreet.

adobe ipad apps
Momenteel biedt Adobe vooral beperkte versies van zijn software aan op iOS – Klik/tap voor groter.

Momenteel zijn de beperkte iPad-apps van Adobe links en rechts ingehaald door concurrenten. Pixelmator is bijvoorbeeld een volledige en erg krachtige applicatie voor fotobewerking op iOS én macOS. Onlangs kwam ook Illustrator-concurrent Afinity Designer naar de iPad.

Nieuwe impuls iPad

De komst van serieuze Adobe-apps kan ook de iPad helpen. Apple zet voornamelijk de iPad Pro steeds vaker weg als een productieve machine. Photoshop, Illustrator en andere Adobe-software zou een nieuwe impuls kunnen geven aan de iPad Pro-verkopen. Zo komt Apple’s tablet steeds meer op gelijke voet te staan met de Microsoft Surface. Er is immers ook al een volledige Microsoft Office-versie voor Apple’s tablet.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  bunny

  Dus is adobe nu bang geworden van Affinity Designer?

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  vramnares op 13 juli 2018 19:49
  Dus is adobe nu bang geworden van Affinity Designer?

  Ik denk dat Adobe niet erg snel bang is van iets.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Overigens wel een hele mooie ontwikkeling en zeer welkom voor de 12″ iPad Pro.

 • Profielfoto
  Oscar

  Nu alleen final cut pro nog

 • Profielfoto
  polansky

  Eerst nog maar zien!

  LR Classic kent bijvoorbeeld nog steeds een flink aantal features meer dan LR CC ondanks dat beide RAW bewerkers door Adobe worden aangeprezen als gelijkwaardig.

  Ik vrees dat hier sprake is van een flink staaltje marketing en bedrog. Ben dus heel benieuwd naar het uiteindelijke waarheidsgehalte.