VLC voor iOS ondersteunt nu eindelijk Google Chromecast

Door: Raymon Mens - 4 reacties

De mobiele versie van VLC heeft vandaag een aardige update gehad. Op de iPhone en iPad is het nu eindelijk mogelijk om video te streamen naar apparaten met Chromecast-technologie. Dat kan tegenwoordig niet alleen met de bekende dongles van Google, maar zit ook in steeds meer televisies ingebouwd.

De nieuwste versie van VLC voor iOS, die versienummer 3.1.0 heeft gekregen, maakt het ook makkelijker om 360-graden-video te bekijken. In plaats van te navigeren door het beeld, kun je nu simpelweg je smartphone draaien. De ontwikkelaar belooft ook een verbeterde geluidskwaliteit en snellere prestaties bij bestanden die zijn gecodeerd in H.264 en H.265.

VLC Chromecast op de Mac

De Mac-versie van VLC heeft inmiddels nog steeds geen ondersteuning voor Chromecast. Als je hierop zit te wachten, kun je de nightlies-versie van de mediaspeler proberen. Dit is een betaversie die al wel Chromecast heeft. Het gaat om versie 4.0, terwijl de stabiele versie van VLC voor Mac nog bij versie 3 is.

VLC Mac
Klik/tap voor groter.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Geert

  Mwah, als ik een video kijk op de VLC app op mijn iPad, dan kan ik het beeld nog steeds niet streamen naar mijn Apple TV. Alleen het geluid stuurt hij naar de Apple TV. Echt raar dat dit wel bijvoorbeeld kan met YouTube en andere apps.

 • Profielfoto
  Dashter

  De stable versie voor mac heeft toch wel Chromecast-ondersteuning (gehad)? Heb het alleszins al gebruikt.

 • Profielfoto
  Dashter

  Jammer dat ik niet kan editen, even opgezocht: Chromecast-ondersteuning zit sinds februari omgeveer in de stable versie van VLC voor Mac.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Sinds 3.0 is er gewoon al ondersteuning voor de Chromecast inderdaad.