Raymon Mens
Raymon Mens App Store 18 juli 2018

VLC voor iOS ondersteunt nu eindelijk Google Chromecast

De mobiele versie van VLC heeft vandaag een aardige update gehad. Op de iPhone en iPad is het nu eindelijk mogelijk om video te streamen naar apparaten met Chromecast-technologie. Dat kan tegenwoordig niet alleen met de bekende dongles van Google, maar zit ook in steeds meer televisies ingebouwd.

De nieuwste versie van VLC voor iOS, die versienummer 3.1.0 heeft gekregen, maakt het ook makkelijker om 360-graden-video te bekijken. In plaats van te navigeren door het beeld, kun je nu simpelweg je smartphone draaien. De ontwikkelaar belooft ook een verbeterde geluidskwaliteit en snellere prestaties bij bestanden die zijn gecodeerd in H.264 en H.265.

VLC Chromecast op de Mac

De Mac-versie van VLC heeft inmiddels nog steeds geen ondersteuning voor Chromecast. Als je hierop zit te wachten, kun je de nightlies-versie van de mediaspeler proberen. Dit is een betaversie die al wel Chromecast heeft. Het gaat om versie 4.0, terwijl de stabiele versie van VLC voor Mac nog bij versie 3 is.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VLC voor iOS ondersteunt nu eindelijk Google Chromecast
Sluiten