Night
Night Nieuws 14 juli 2018

Apple stopt verkoop 2015-model MacBook Pro

De aankondiging van de nieuwe MacBook Pro heeft ook een keerzijde. Apple is namelijk per direct gestopt met de verkoop van MacBook Pro uit 2015. Logisch, zou je denken. Want nieuwer is toch altijd beter?

Nou, niet voor iedereen. Er zijn namelijk gebruikers die niet willen kunnen wennen aan het nieuwe, platte vindertoetsenbord. Ook het gebrek aan ‘ouderwetse’ poorten zoals een USB-A- en HDMI poort en de SD-kaartlezer leidt wel eens tot klachten.

‘Beste MacBook Pro ooit’

Het 2015 model MacBook Pro was dan misschien niet zo snel en dun als de nieuwere modellen, maar Apple hield deze oudere MacBooks in het assortiment als alternatief voor gebruikers die nog niet klaar waren voor de overstap naar USB-C. Met een combinatie van prima prestaties, een tijdloos ontwerp, veel aansluitingen en vertrouwd toetsenbord was de MacBook Pro uit 2015 de favoriete Apple-laptop van velen.

Door het verdwijnen van de ‘oude garde’ neemt de prestatiedruk op de nieuwe MacBook Pro behoorlijk toe. Zo is het maar de vraag of het nieuwe toetsenbord zodanig is verbeterd dat de eerdere problemen met toetsen die vast komen te zitten niet meer voorkomen. Apple zegt dat het nieuwe toetsenbord een stuk stiller is. Er blijken ook maatregelen genomen om vastzittende toetsen te voorkomen. Er is dus goede hoop dat dit toetsenbord over een jaar niet ook in een reparatieprogramma zal belanden.

Consumenten die toch een 2015 model willen bemachtigen, moeten wachten tot Apple besluit om deze modellen via zijn eigen refurbished-programma aan gaat bieden. Er zijn natuurlijk ook altijd wel gebruikte modellen te koop. Het verstandigste advies is eigenlijk om toch maar met de stroming mee te gaan zwemmen.

Reageer op artikel:
Apple stopt verkoop 2015-model MacBook Pro
Sluiten