Apple stopt verkoop 2015-model MacBook Pro

Door: Night - 7 reacties

De aankondiging van de nieuwe MacBook Pro heeft ook een keerzijde. Apple is namelijk per direct gestopt met de verkoop van MacBook Pro uit 2015. Logisch, zou je denken. Want nieuwer is toch altijd beter?

Nou, niet voor iedereen. Er zijn namelijk gebruikers die niet willen kunnen wennen aan het nieuwe, platte vindertoetsenbord. Ook het gebrek aan ‘ouderwetse’ poorten zoals een USB-A- en HDMI poort en de SD-kaartlezer leidt wel eens tot klachten.

‘Beste MacBook Pro ooit’

Het 2015 model MacBook Pro was dan misschien niet zo snel en dun als de nieuwere modellen, maar Apple hield deze oudere MacBooks in het assortiment als alternatief voor gebruikers die nog niet klaar waren voor de overstap naar USB-C. Met een combinatie van prima prestaties, een tijdloos ontwerp, veel aansluitingen en vertrouwd toetsenbord was de MacBook Pro uit 2015 de favoriete Apple-laptop van velen.

Door het verdwijnen van de ‘oude garde’ neemt de prestatiedruk op de nieuwe MacBook Pro behoorlijk toe. Zo is het maar de vraag of het nieuwe toetsenbord zodanig is verbeterd dat de eerdere problemen met toetsen die vast komen te zitten niet meer voorkomen. Apple zegt dat het nieuwe toetsenbord een stuk stiller is. Er blijken ook maatregelen genomen om vastzittende toetsen te voorkomen. Er is dus goede hoop dat dit toetsenbord over een jaar niet ook in een reparatieprogramma zal belanden.

Toetsenbord probleem bestond niet op 2015 model MacBook Pro

Consumenten die toch een 2015 model willen bemachtigen, moeten wachten tot Apple besluit om deze modellen via zijn eigen refurbished-programma aan gaat bieden. Er zijn natuurlijk ook altijd wel gebruikte modellen te koop. Het verstandigste advies is eigenlijk om toch maar met de stroming mee te gaan zwemmen.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ik werk nog steeds meer op mijn 2014 MBP Pro mer USB aansluiting en gewoon toetsenbord dan op mijn nieuwe 2017 13 inch MBP met touchbar, butterfly toetsenbord en USB-C.

 • Profielfoto
  JLnl

  lordoftheflatbush op 14 juli 2018 22:21
  Ik werk nog steeds meer op mijn 2014 MBP Pro mer USB aansluiting en gewoon toetsenbord dan op mijn nieuwe 2017 13 inch MBP met touchbar, butterfly toetsenbord en USB-C.

  En waarom is dat?

 • Profielfoto
  Night

  Wellicht omdat dat lekkerder werkt?

   

 • Profielfoto
  error

  Ik vervang mijn 13″ MacBook Pro (Early 2015) met een 13″ MacBook Pro (Mid 2018) + een handvol USB-C aanhangsels. Ben benieuwd of ik dat 2015 model erg ga missen…

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik heb in januari 2016 het model van de mid 2015 gekocht en ik ben daar achteraf heel erg blij mee. Wat ik namelijk niet snap is dat iedereen over de aansluitingen praat maar wat mij eigenlijk het meest stoort is de verdwijning van de macsafe. Die stap begrijp ik echt tot de dag van vandaag niet.

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  Ik wel (een beetje). Magsafe was weliswaar goed voor de klunzen onder ons (hoewel volgens mij een waterdicht- of doorspoeltoetsenbord (a la Thinkpad) heel wat meer Macs zou hebben gered), maar de isolatie van de machine was niet echt fantasties. Het gevolg was dat je de hele tijd zat te werken op een machine waar constant spanning op stond – iets waar ik persoonlijk best vaak last van had. Dus ik voel me wel prettig bij de nieuwe machines.

 • Profielfoto
  Nikita

  Van die lekstroom hadden de PowerBooks al last, dus in hoeverre dat iets met de aansluiting op de notebook van doen heeft…? Het is wel weg als je een geaard stopcontact gebruikt.