Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 juli 2018
Leestijd: 2 minuten

Toetsenbord MacBook Pro 2018 tóch beter beschermd tegen vuil

Apple bracht onlangs een nieuwe MacBook Pro (mid 2018) uit met flinke hardwarematige upgrades. Het bedrijf zei echter dat een ander belangrijk kritiekpunt, het kwetsbare toetsenbord, niet aangepakt was. De toetsen werden stiller gemaakt, maar er zijn geen maatregelen genomen tegen defecten die veroorzaakt worden door stofjes en ander vuil onder het platte mechanisme van de toetsen.

Er blijkt echter wel degelijk een significante aanpassing gedaan, ontdekte iFixit. Apple heeft het mechanisme van de toetsen bedekt met een laagje plastic. Het is als het ware een kleine cocon die zorgt dat vuil en stof zich niet onder de toetsen ophoopt.

Derde generatie butterfly-toetsenbord

Apple benadrukte bij de onthulling van de MacBook Pro mid 2018 vooral dat de toetsen stiller zijn. Volgens het bedrijf uit Cupertino was dit een van de belangrijkste klachten van gebruikers. Aan de andere kant liep ook een reparatieprogramma voor alle toetsenborden van de afgelopen drie jaar met het butterfly-mechanisme. Apple is ook verwikkeld in een collectieve rechtszaak over de kwetsbaarheid van het toetsenbord, dus wil daarom waarschijnlijk niet stellig zeggen dat de problemen opgelost zijn.

Apple MacBook Pro 2018 toetsenbord iFixit
Klik/tap voor groter.

Maar gaat zo’n extra cocon ook helpen? Volgens Apple zelf wel. Het bedrijf kreeg namelijk eerder dit jaar een patent op dit ontwerp. iFixit denkt dan ook dat de extra stilte vooral een bijwerking van het membraam is. Het bedrijf zegt te onderzoeken of het daadwerkelijk voorkomt dat stof en vuil zich ophoopt en de toetsen blokkeert. Daar komt het in een volledige teardown op terug. Het klinkt nu meer als een snelle patch.

MacBook Pro 2018

Apple onthulde de nieuwe MacBook Pro afgelopen donderdag. De nieuwe laptops moeten bieden waar professionals op hebben gewacht. De hardware is flink verbeterd. Zo kan de 15-inch MacBook Pro nu met maximaal 32GB RAM uitgerust worden. Zowel het 13- als 15-inch model hebben meer cores, waardoor de processor aanzienlijk sneller moet zijn. Wij verwachten dit jaar ook nieuwe instap-MacBooks, maar die komen waarschijnlijk na de zomer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Toetsenbord MacBook Pro 2018 tóch beter beschermd tegen vuil
Sluiten