Jan de Raab
Jan de Raab App Store 1 juli 2018

Koken met je afstandsbediening: Thuisbezorgd nu ook op Apple TV

Bij de Apple TV denk je ongetwijfeld vooral aan entertainment en games, maar niet aan eten. Toch heeft bezorgdienst Thuisbezorgd een app voor tvOS gemaakt. Je kunt nu dus met je afstandsbediening vanaf de bank een (warme) maaltijd bestellen.

Is dat nuttig? Als je het de dienst vraagt wel. In de omschrijving van de app lezen we: “Wees eerlijk, als je volledig wordt opgeslokt door een goede serie of film, is de zin om te gaan koken ver te zoeken. Daarom bestel je nu jouw favoriete maaltijd met slechts drie drukken op de afstandsbediening.”

Thuisbezorgd op Apple TV

Als je al eens gebruik hebt gemaakt van de Thuisbezorgd-app voor iOS, zal het bestelproces geen geheimen meer voor je hebben. De Apple TV-app werkt nagenoeg identiek. In het scherm vul je de juiste postcode in, je krijgt dan een overzicht te zien van de restaurants in de buurt die je bestelling kunnen bezorgen. Als je al een account hebt bij Thuisbezorgd, kun je deze aan de app koppelen om je bezorggegevens automatisch te laden. Op die manier bestel je een stuk sneller. De app heeft daarnaast nog een handige functie: je kunt ervoor kiezen om de laatste vijf bestellingen nogmaals te plaatsen.

Klik/tap voor groter.

Leuk voor grote groepen

De app is vooral leuk voor grote groepen. Door de Apple TV te gebruiken ziet iedereen meteen op het grote scherm wat er te bestellen of besteld is. Een nadeel is dat er alleen contant afgerekend kan worden. Dat komt omdat de settopbox van Apple geen webcomponenten heeft om iDEAL, PayPal of een andere betaalmethode in te laden. De app stuurt je ook niet terug naar de browser op je iPhone om de betaling te doen. Dat zou het nut van een Apple TV-app natuurlijk ook een beetje ondermijnen.

Klik/tap voor groter.

Hoewel er behoorlijk wat beperkingen zijn, is het leuk om te zien dat tvOS niet alleen het domein van games en video is. Thuisbezorgd werkt op de vierde generatie Apple TV of nieuwer.

Reageer op artikel:
Koken met je afstandsbediening: Thuisbezorgd nu ook op Apple TV
Sluiten