Koken met je afstandsbediening: Thuisbezorgd nu ook op Apple TV

Door: Jan de Raab - 9 reacties

Bij de Apple TV denk je ongetwijfeld vooral aan entertainment en games, maar niet aan eten. Toch heeft bezorgdienst Thuisbezorgd een app voor tvOS gemaakt. Je kunt nu dus met je afstandsbediening vanaf de bank een (warme) maaltijd bestellen.

Is dat nuttig? Als je het de dienst vraagt wel. In de omschrijving van de app lezen we: “Wees eerlijk, als je volledig wordt opgeslokt door een goede serie of film, is de zin om te gaan koken ver te zoeken. Daarom bestel je nu jouw favoriete maaltijd met slechts drie drukken op de afstandsbediening.”

Thuisbezorgd op Apple TV

Als je al eens gebruik hebt gemaakt van de Thuisbezorgd-app voor iOS, zal het bestelproces geen geheimen meer voor je hebben. De Apple TV-app werkt nagenoeg identiek. In het scherm vul je de juiste postcode in, je krijgt dan een overzicht te zien van de restaurants in de buurt die je bestelling kunnen bezorgen. Als je al een account hebt bij Thuisbezorgd, kun je deze aan de app koppelen om je bezorggegevens automatisch te laden. Op die manier bestel je een stuk sneller. De app heeft daarnaast nog een handige functie: je kunt ervoor kiezen om de laatste vijf bestellingen nogmaals te plaatsen.

Thuisbezorgd Apple TV 1
Klik/tap voor groter.

Leuk voor grote groepen

De app is vooral leuk voor grote groepen. Door de Apple TV te gebruiken ziet iedereen meteen op het grote scherm wat er te bestellen of besteld is. Een nadeel is dat er alleen contant afgerekend kan worden. Dat komt omdat de settopbox van Apple geen webcomponenten heeft om iDEAL, PayPal of een andere betaalmethode in te laden. De app stuurt je ook niet terug naar de browser op je iPhone om de betaling te doen. Dat zou het nut van een Apple TV-app natuurlijk ook een beetje ondermijnen.

Thuisbezorgd Apple TV 2
Klik/tap voor groter.

Hoewel er behoorlijk wat beperkingen zijn, is het leuk om te zien dat tvOS niet alleen het domein van games en video is. Thuisbezorgd werkt op de vierde generatie Apple TV of nieuwer.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  ¿`„

  Dat heet niet koken, dat heet bestellen met je afstandsbediening.

 • Profielfoto
  HappyUser

  Marco, je snapt ‘m niet.

 • Profielfoto
  Zybbor

  Wij koken anders best wel vaak afhaalchinees.

 • Profielfoto
  Night

  Een QR code voor je telebankieren-app zou toch wel een handige tussenstap zijn.

 • Profielfoto
  plonserd

  Night op 1 juli 2018 21:32
  Een QR code voor je telebankieren-app zou toch wel een handige tussenstap zijn.

  Dat dacht ik ook meteen… Raar dat ze daar zelf niet aan gedacht hebben (of benieuwd waarom ze ervoor gekozen zouden hebben om het niet te doen…)

 • Profielfoto
  Q-collective

  Of anders een betaling via de iPhone app (ik neem aan dat je toch met hetzelfde account bent ingelogd?). Niet zo lastig te bedenken inderdaad.

 • Profielfoto
  Kris

  Ik heb ’t geprobeerd vorig weekend. Heb je net voor 100 euro aan chinees lekkers bij elkaar geschraapt en wil je bestellen schopt de app je met een code naar een website die je maar elders moet invullen op een website, waar je dan ook adres en verdere gegevens moet invullen. niet alleen jammer dat dat extern moet, maar vooral jammer dat het postcode veld daar volledig kapot was en geen enkele variatie werkte. Met alle tijd die ik daarin gestoken heb had ik zelf ook kunnen koken. Waardeloos.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Even telefoon er bij pakken, hoef je niet je filmpje te pauzeren

 • Profielfoto
  arno1975

  Handig, kan je wat eten tijdens het kijken van een voetbal wedstrijd via de app van KPN