Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Nieuws 17 juli 2018
Leestijd: 2 minuten

Tegenvaller voor Netflix, groei blijkt lager dan verwacht

Een nieuw seizoen, een nieuwe presentatie waarin Netflix de kwartaalcijfers bekendmaakt. Helaas is het dit kwartaal niet zo zonnig, want een sinds lange tijd ligt het aantal nieuwe abonnees aanzienlijk lager dan verwacht.

Het afgelopen kwartaal was dus niet zo rooskleurig als Netflix in eerste instantie dacht. Wil dat zeggen dat de streaminggigant daadwerkelijk verlies heeft gedraaid? Nou, het tegendeel is waar. In een brief aan aandeelhouders meldde de service dit kwartaal te streven naar een groei van 6,2 miljoen nieuwe abonnees. Het daadwerkelijke aantal viel echter uiteindelijk zo’n één miljoen abonnees lager uit.

Te hoog gemikt?

Heeft Netflix dan véél te hoog ingezet met de zijn doelstellingen voor Q2? Volgens het bedrijf kan de voorspelling er soms boven en soms onder zitten. Het gaat immers om interne verwachtingen. Het is wel opmerkelijk dat deze verwachting er voor het laatst in 2016 met één miljoen naast zat.

Dit lijkt misschien op een grote klap, maar in realiteit valt het wel mee. De gevolgen zijn voornamelijk merkbaar voor beleggers. Het marktaandeel Netflix kelderde door dit bericht namelijk met 14%.

De omzet van de streamingdienst was in het tweede kwartaal van 2018 vele malen hoger vergeleken met Q2 van 2017. De nettowinst van Netflix bedraagt dit kwartaal 384 miljoen dollar en dat staat in schril contrast met de 66 miljoen dollar van vorig jaar.

Verwachtingen bijgeschaafd

Netflix lijkt te hebben geleerd van de afwijking in hun verwachting. Voor het derde kwartaal voorspelt de streamingdienst dat er nog eens vijf miljoen nieuwe gebruikers bij gaan komen. Het totaal aantal Netflix-abonnees komt ondertussen uit op 130 miljoen.

Verder heeft de streaminggigant onlangs aangegeven dat de Ultra-abonnementen duurder kunnen worden. Deze speculatie is echter verder niet besproken tijdens het presenteren van de kwartaalcijfers.

Netflix kan er snel een nieuwe concurrent bij krijgen. Apple gaf vorig jaar aan om zelf met een videostreamingdienst te komen.

Wil je daar meer over weten? Lees dan hier verder:
Apple’s videostreamingdienst in 2018 live ↩︎

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Tegenvaller voor Netflix, groei blijkt lager dan verwacht
Sluiten