Goed tandenpoetsen doe je met… je iPhone

Door: Night - 6 reacties
Colgate tandenborstel E1

Colgate, bekend van de tandpasta, heeft een slimme tandenborstel uitgebracht. Deze geeft je via een app, die exclusief voor iPhone-gebruikers is, inzicht in hoe goed je poetst.

Net als diverse andere elektrische tandenborstels, beschikt het exemplaar van Colgate over een techniek om met sonische trillingen je tanden schoon te maken. De tandenborstel heeft echter ook Bluetooth aan boord. Hiermee wordt draadloos verbonden met de app die exclusief beschikbaar is voor de iPad, iPhone en Apple Watch. In de app wordt je poets-data helder gepresenteerd en krijg je tips.

Slimme tandenborstel van Colgate

De ingebouwde sensoren registreren real-time je poetsgedrag in 16 verschillende zones. Die data wordt naar de app gestuurd die vervolgens je techniek analyseert. Via de ‘Coach’ functie geeft de app je na verloop van tijd aanbevelingen op basis van je persoonlijke poetsgedrag. Zo ga je vanzelf beter poetsen.

De slimme tandenborstel van Colgate
De slimme tandenborstel van Colgate. Klik/tap voor groter.

De Colgate Connect-app biedt verder een Check Up-functie, die je laat zien welk gebied in je mond je mogelijk bent vergeten. Ook zitten er twee spelletjes in de app, die van je tandenborstel een game-controller maken. Die spelletjes kun je alleen spelen, of met je kinderen. Zo maak je tandenpoetsen spelenderwijs leuk.

Exclusief bij Apple

De batterij van de tandenborstel gaat zo’n 10 dagen mee. Bovendien kun je ervoor kiezen om de poets-data te delen via Apple’s ResearchKit. Met die data kunnen onderzoekers voor mondhygiëne in de toekomst betere gebitsverzorgende producten maken.

 • De Colgate Connect E1 is verkrijgbaar voor € 99,95 in de Apple Store of via Apple.com ↩︎
Colgate E1 slimme tandenborstel
Klik/tap voor groter.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  cheque

  Net als mijn Philips tandenborstel

 • Profielfoto
  Shmoo

  En je dan afvragen waarom de vrouw bij je weg gaat. 🏃‍♀️

 • Profielfoto
  Mac4altijd

  En Oral-B

 • Profielfoto
  Polonium-210

  Kun je je stoelgang eigenlijk al via een app laten monitoren? 🤣

  Dit alles wel via homekit graag…😉

 • Profielfoto
  NapO

  Polonium-210 op 27 juli 2018 07:34
  Kun je je stoelgang eigenlijk al via een app laten monitoren? 🤣

  Dit alles wel via homekit graag…😉

  gewoon die colgate ding achterin knallen…appie aanzetten…en dan anal poetsen en livestreamen via facebook…gekker wordt t niet!

 • Profielfoto
  wouter57

  Voor veel mensen wel een nuttige app want je komt wat tegen op straat maar niet voor mij. Leg elke avond mijn kunstgebit op sterk water.