Night
Night Accessoires 26 juli 2018

Goed tandenpoetsen doe je met… je iPhone

Colgate, bekend van de tandpasta, heeft een slimme tandenborstel uitgebracht. Deze geeft je via een app, die exclusief voor iPhone-gebruikers is, inzicht in hoe goed je poetst.

Net als diverse andere elektrische tandenborstels, beschikt het exemplaar van Colgate over een techniek om met sonische trillingen je tanden schoon te maken. De tandenborstel heeft echter ook Bluetooth aan boord. Hiermee wordt draadloos verbonden met de app die exclusief beschikbaar is voor de iPad, iPhone en Apple Watch. In de app wordt je poets-data helder gepresenteerd en krijg je tips.

Slimme tandenborstel van Colgate

De ingebouwde sensoren registreren real-time je poetsgedrag in 16 verschillende zones. Die data wordt naar de app gestuurd die vervolgens je techniek analyseert. Via de ‘Coach’ functie geeft de app je na verloop van tijd aanbevelingen op basis van je persoonlijke poetsgedrag. Zo ga je vanzelf beter poetsen.

De slimme tandenborstel van Colgate
De slimme tandenborstel van Colgate. Klik/tap voor groter.

De Colgate Connect-app biedt verder een Check Up-functie, die je laat zien welk gebied in je mond je mogelijk bent vergeten. Ook zitten er twee spelletjes in de app, die van je tandenborstel een game-controller maken. Die spelletjes kun je alleen spelen, of met je kinderen. Zo maak je tandenpoetsen spelenderwijs leuk.

Exclusief bij Apple

De batterij van de tandenborstel gaat zo’n 10 dagen mee. Bovendien kun je ervoor kiezen om de poets-data te delen via Apple’s ResearchKit. Met die data kunnen onderzoekers voor mondhygiëne in de toekomst betere gebitsverzorgende producten maken.

  • De Colgate Connect E1 is verkrijgbaar voor € 99,95 in de Apple Store of via Apple.com ↩︎
Colgate E1 slimme tandenborstel
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Goed tandenpoetsen doe je met… je iPhone
Sluiten