Jan de Raab
Jan de Raab Nieuws 13 juli 2018

Even slikken: T-Mobile verdubbelt prijzen prepaid data

Klanten van T-Mobile gaan fors meer betalen voor hun prepaid data. De provider verhoogt de prijzen van mobiel internet en ook belminuten en sms’jes worden duurder. De stijging bij mobiele data is het hoogst. De prijs wordt namelijk verdubbeld.

Van 5 cent naar 10 cent per MB

Vanaf 24 augustus betalen prepaid-klanten een bedrag van 10 cent per MB. Dat was voorheen 5 cent per MB. Tegenover die prijsverhoging staat wel een verhoging van de snelheid. Waar de maximale snelheid eerder 15 Mbit/s download bedroeg, zal deze worden opgeschroefd naar 100 Mbit/s. De uploadsnelheid gaat van 3 Mbit/s naar 50 Mbit/s. Volgens de provider was er vanuit prepaid-klanten veel vraag naar een hogere snelheid. Met de nieuwe snelheden zit T-Mobile overigens nog niet aan zijn maximale capaciteit. Het netwerk van de provider kan snelheden aan tot 450 Mbit/s download.

Overigens blijft het gebruik van databundels voor de meeste prepaid-klanten van T-Mobile de meest interessante optie. Zo kost een bundel van 300 MB slechts € 4,95 en betaalt men voor een bundel van 2GB € 14,95. Omgerekend naar de prijs per MB is dat respectievelijk 1,6 cent of 0,7 cent per MB. Als je iedere maand zo’n bundel koopt, is het echter de moeite om eens naar een volledig abonnement te kijken.


Kosteloos overstappen

Naast de tarieven voor het gebruik van mobiel internet gaan ook de beltarieven voor prepaid klanten omhoog. Op dit moment kost het bellen 15 cent per minuut, vanaf 24 augustus zal dit 20 cent zijn. Het versturen van een sms gaat dan 15 cent kosten, nu is dat nog 10 cent. De prijsverhoging stelt prepaid klanten in staat om kosteloos over te stappen naar een andere provider aldus T-Mobile. Dat is een beetje een wassen neus, prepaid-klanten zitten immers niet vast aan een contract.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Even slikken: T-Mobile verdubbelt prijzen prepaid data
Sluiten