Jan de Raab
Jan de Raab Accessoires 27 juli 2018

Stream Deck Mini: praktisch knoppenpaneel met vriendelijke prijs

Behoefte aan wat extra knoppen bij je Mac of PC, maar liever geen Touch Bar? Elgato heeft een interessante oplossing in de vorm van het Stream Deck. Dit externe knoppenpaneel was bij de introductie vorig jaar al erg vriendelijk geprijsd, maar de nieuwe Mini-variant is nog goedkoper.

Hoewel het stream deck vooral op producenten van live video en audio is gericht, kunnen de knoppen zo ongeveer binnen elke applicatie gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan acties binnen Photoshop of AutoCAD.

Stream Deck Mini volledig programmeerbaar

Het Stream Deck Mini is simpel gezegd een verkleinde versie van het normale Stream Deck. Het apparaatje bevat slechts zes knoppen in vergelijking met de vijftien knoppen op de grotere versie. De toetsen kunnen geprogrammeerd worden om verschillende acties uit te voeren. Het schakelen tussen scènes in Open Broadcaster Software (OBS), een GIF spelen of het beheren van een chatroom kun je per toets instellen.

Het apparaatje is compatibel met een Mac en PC, maar niet met iOS-apparaten. Alles wat je softwarematig met een sneltoets of serie sneltoetsen kunt regelen, kun je met de meegeleverde software aan een knop koppelen. De knoppen zelf bevatten kleine OLED-schermen die ieder icoon kunnen tonen.

Klik/tap voor groter.

Veel mogelijkheden voor nog geen 100 euro

Voor een prijs van € 99,95 kun je iedere Mac of PC van zes praktische, snelle knoppen voorzien. De grotere variant met in totaal 15 knoppen blijft te koop voor € 149,95. Op moment van schrijven hebben Nederlandse webshops en retailers het kleine apparaatje nog niet op voorraad, maar Amazon Duitsland levert gratis in Nederland en accepteert al bestellingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stream Deck Mini: praktisch knoppenpaneel met vriendelijke prijs
Sluiten