Jan de Raab
Jan de Raab App Store 1 juli 2018

Spotify ondersteunt nu ook podcasts op de iPad

Hoewel iTunes en Apple Podcasts nog steeds het meest gebruikt worden voor het beluisteren van podcasts, timmert Spotify ook aan de weg. Tot nu toe was de podcasts-functie om onverklaarbare redenen alleen beschikbaar op de iPhone. Iedereen die op de iPad met Spotify naar shows wilde luisteren, werd door de dienst opgevangen met instructies voor een omslachtige omleiding via Spotify Connect.

Gelukkig is daar nu verandering in gekomen. De streamingdienst heeft in alle stilte een update uitgerold waardoor ook iPad-gebruikers in staat zijn om naar hun favoriete podcast te kunnen luisteren.

Podcasts op iPad met Spotify

Podcasts zijn te vinden onder het tabblad Bladeren. Daarna kun je door uitgelichte afleveringen scrollen, maar ook zien wat de aanraders van de streamingdienst zijn op basis van je luistergedrag. Ook is het mogelijk om shows per categorie te bekijken en je te abonneren op een bepaalde podcast. Nieuwe afleveringen komen dan automatisch in het home-scherm van de app te staan. Helaas biedt de streamingdienst geen ondersteuning voor hoofdstukken waarmee je snel door een podcast kunt bladeren. In iOS 12 komt dat wel volledig naar de podcasts-app van iOS.

Klik/tap voor groter.

Net als op iTunes en Apple Podcasts is het mogelijk om een aflevering te downloaden, maar streamen is de standaard. Ga je een keer met je tablet op reis of vliegen? Dan moet je aflevering voor aflevering offline opslaan. Deze functie is beschikbaar voor zowel premium als niet betalende gebruikers.

Apple biedt 550.000 shows aan

Hoe groot het podcast-aanbod van Spotify is, is niet bekend. Wij konden de grootste Nederlandstalige shows in ieder geval bijna allemaal terugvinden. Apple kondigde onlangs aan dat de iTunes Store nu meer dan 550.000 actieve shows aanbiedt. In het begin, 13 jaar geleden, waren dat er slechts 3.000. In totaal zijn er wereldwijd inmiddels meer dan 50 miljard afleveringen beluisterd.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Spotify ondersteunt nu ook podcasts op de iPad
Sluiten