Skype kan nu eindelijk gesprekken opnemen

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Microsoft heeft een update voor Skype aangekondigd die een langverwachte functie brengt. In versie 8.25 wordt het eindelijk mogelijk om gesprekken op te nemen, inclusief video en eventueel gedeelde schermen.

Als een opname gestart wordt, krijgen alle deelnemers daar een bericht van. Zo zijn er geen verrassingen. Volgens Microsoft gebeurt het opnemen volledig in de cloud en worden apparaten van gebruikers er niet extra door belast.

Skype opnemen alleen op de desktop

Ondanks de opname in de cloud, kan Skype alleen op Windows en Mac gesprekken opnemen. Ondersteuning voor iOS of Android is er niet en dat is wel een beetje vreemd. Als de cloud het werk doet, maakt het eigenlijk niet uit naar welk apparaat de opname gestuurd wordt. Misschien volgt dit nog in een latere versie.

Het opnemen van gesprekken kan handig zijn voor podcasters, maar ook voor het maken van familieberichten of andere videoboodschappen. Je kunt ze nu realtime met meerdere mensen tegelijk via Skype opnemen. De dienst van Microsoft loopt hiermee voor op Apple’s FaceTime, dat krijgt in iOS 12 wel de mogelijkheid om met maximaal 32 personen te videobellen, maar gesprekken opnemen zit er bij Apple nog niet in.

Skype gesprekken opnemen

Meer nieuwe functies

Een andere nieuwe functie is zijn verborgen gesprekken. Deze worden volledig versleuteld op basis van het Signal-protocol, dat ook door WhatsApp wordt gebruikt. Verdere toevoegingen zijn leesbevestigingen, de optie om @mentions te gebruiken en om bestanden tot maximaal 300MB te versturen. Tot slot is er een mediaoverzicht voor chats, waar je alle gedeelde foto’s en video’s terug kunt zien.

Skype 8.25 wordt nu uitgerold naar Windows en Mac. Microsoft laat ook weten dat de klassieke versie van Skype (7.0) met oude interface in september stopt met werken. Dan dienen alle gebruikers over te stappen naar Skype 8.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  BlueSky

  Opgeslagen in de cloud? Nee dank u

 • Profielfoto
  Night

  Ondanks de opname in de cloud, kan Skype alleen op Windows en Mac gesprekken opnemen. Ondersteuning voor iOS of Android is er niet en dat is wel een beetje vreemd. Als de cloud het werk doet, maakt het eigenlijk niet uit naar welk apparaat de opname gestuurd wordt. Misschien volgt dit nog in een latere versie.

  Niet zo vreemd: PC’s van Apple of een ander merk hangen nu eenmaal in 99,9% van de gevallen aan een datalimiet-vrije breedbandverbinding terwijl mobile devices nog steeds afhankelijk zijn van dure databundels. Ik kan me zo voorstellen dat een beetje opname al gauw flink in de MB’s loopt. Dat ga je dus niet willen.

  maar gesprekken opnemen zit er bij Apple nog niet in.

  Dat zal ongetwijfeld gekoppeld zitten aan Apple’s privacy-beleid.

 • Profielfoto
  defores

  Wat heb je eigenlijk nog aan Skype terwijl de hele status systeem door microsoft stuk is gemaakt, zoals bij oudere Skype versies personen online zijn staan ze nu ineens offline (geheel niet meer betrouwbaar). Zelfs bij de web variant wijkt het ook nog eens weer af. Helaas wordt het probleem ook nog genegeerd door microsoft.