Raymon Mens
Raymon Mens App Store 17 juli 2018

Skype kan nu eindelijk gesprekken opnemen

Microsoft heeft een update voor Skype aangekondigd die een langverwachte functie brengt. In versie 8.25 wordt het eindelijk mogelijk om gesprekken op te nemen, inclusief video en eventueel gedeelde schermen.

Als een opname gestart wordt, krijgen alle deelnemers daar een bericht van. Zo zijn er geen verrassingen. Volgens Microsoft gebeurt het opnemen volledig in de cloud en worden apparaten van gebruikers er niet extra door belast.

Skype opnemen alleen op de desktop

Ondanks de opname in de cloud, kan Skype alleen op Windows en Mac gesprekken opnemen. Ondersteuning voor iOS of Android is er niet en dat is wel een beetje vreemd. Als de cloud het werk doet, maakt het eigenlijk niet uit naar welk apparaat de opname gestuurd wordt. Misschien volgt dit nog in een latere versie.

Het opnemen van gesprekken kan handig zijn voor podcasters, maar ook voor het maken van familieberichten of andere videoboodschappen. Je kunt ze nu realtime met meerdere mensen tegelijk via Skype opnemen. De dienst van Microsoft loopt hiermee voor op Apple’s FaceTime, dat krijgt in iOS 12 wel de mogelijkheid om met maximaal 32 personen te videobellen, maar gesprekken opnemen zit er bij Apple nog niet in.

Meer nieuwe functies

Een andere nieuwe functie is zijn verborgen gesprekken. Deze worden volledig versleuteld op basis van het Signal-protocol, dat ook door WhatsApp wordt gebruikt. Verdere toevoegingen zijn leesbevestigingen, de optie om @mentions te gebruiken en om bestanden tot maximaal 300MB te versturen. Tot slot is er een mediaoverzicht voor chats, waar je alle gedeelde foto’s en video’s terug kunt zien.

Skype 8.25 wordt nu uitgerold naar Windows en Mac. Microsoft laat ook weten dat de klassieke versie van Skype (7.0) met oude interface in september stopt met werken. Dan dienen alle gebruikers over te stappen naar Skype 8.

Reageer op artikel:
Skype kan nu eindelijk gesprekken opnemen
Sluiten