Night
Night Nieuws 16 juli 2018

Siri maakt drie grote stappen in watchOS 5

In het komende watchOS 5 maakt Siri serieuze sprongen voorwaarts. Dit komt ten goede aan de bruikbaarheid van spraakassistent en maakt de Apple Watch een stuk onafhankelijker.

Optillen om te spreken

We beginnen met “optillen om te spreken”. Door je pols op te tillen richting je mond, kun je nu direct met Siri praten. De overbekende openingszin “Hey Siri” is niet meer nodig om de spraakassistent te activeren. Dat biedt duidelijk voordelen. Je kunt direct je vraag stellen, dus hebt ook sneller antwoord. De keerzijde is dat je Siri ook erg makkelijk onbewust kunt activeren. Gelukkig kunnen degenen die hier niet aan kunnen wennen, deze functie in het Instellingen menu ook uitschakelen.

Klik/tap voor groter.

Apart volume voor Siri

Waar velen al sinds watchOS 1 op zitten te wachten is een betere volume regeling. Tot nu toe was het volume van Siri gekoppeld aan het volume van de Apple Watch. In watchOS 5 kun je het volume van de speaker en die van de spraakassistent nu eindelijk apart instellen.

Uitgebreidere informatie

Het Siri-scherm heeft ook een behoorlijke update gekregen, compleet met een nieuw, alternatief kleurenpalet. Er zijn een heleboel databronnen toegevoegd. Foto’s, sportuitslagen en hartslaggegevens hebben nu allemaal een duidelijk afleesbare plaats op het scherm gekregen. Ook data van andere apps kan worden getoond. Wil je dat laatste niet, dan is dat eenvoudig uit te zetten in de Watch app op je iPhone. Heb je de helpdesk van bel al gebeld? Zie dit nummerummer 0207 – 501- 000 misschien kunnen ze telefonisch helpen en meen dat ze ook een chat dienst hebben voor hulp.

Verder kent Siri in watchOS 5 een heleboel nieuwe commando’s en weet nu meer over verschillende onderwerpen zoals bekende mensen, eten en motorsport, om er maar een paar te noemen. Ook beschikt de spraakassistent nu, net als in iOS, over shortcuts en heeft de virtuele assistent de mogelijkheid om je iPhone of iPad te vinden.

Klik/tap voor groter.

Meer watchOS 5…


watchOS 5 is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in watchOS 5 meer nieuwe, handige functies die straks op je Apple Watch beschikbaar zijn.

Reageer op artikel:
Siri maakt drie grote stappen in watchOS 5
Sluiten