Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 11 juli 2018

Kunstmatige intelligentie: Siri heeft een nieuwe baas

Apple’s virtuele assistent Siri heeft een nieuwe baas. Voorheen was Craig Federighi verantwoordelijk voor Apple’s assistent, maar nu wordt de ontwikkeling en strategie overzien door John Giannandrea. Hij stond voorheen bij Google aan het roer van de afdeling kunstmatige intelligentie en kwam in april naar Apple.

Giannandrea heeft nu ook een plaatsje op de Leadership-pagina van Apple. De Google-veteraan mag zich nu “Chief of Machine Learning and AI Strategy” noemen en rapporteert direct aan Tim Cook. Naast Siri is hij ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Core ML. Een module die ontwikkelaars gebruiken om Machine Learning in apps te integreren.

Geen directe oplossing voor Siri-problemen

Verwacht niet dat alle problemen waar Siri mee kampt van de ene op de andere dag opgelost zijn. Het ontwikkelen en trainen van kunstmatige intelligentie heeft tijd nodig en waarschijnlijk moet Apple flink investeren in deze ontwikkeling. Met een zwaargewicht van Google aan het roer, heeft Apple echter wel de juiste man op de juiste plaats.

Klik/tap voor groter.

In iOS 12 wordt Siri overigens wel een stuk nuttiger dankzij Siri Shortcuts. Hiermee kun je eigen commando’s bouwen die verschillende acties uitvoeren. Je bent straks dus niet meer beperkt tot de standaard commando’s die Apple heeft bedacht. In de publieke bèta van iOS 12 zit al een klein voorproefje. In een latere versie van iOS 12 komt echter een aparte Shortcuts-app die je echt helemaal los laat gaan met het bouwen van commando’s. Je kunt ze dan ook verschillende acties binnen iOS en in andere apps uit laten voeren. Bijvoorbeeld je telefoon op stil zetten, het scherm dimmen en de lampen rood maken wanneer je zegt “Hey Siri, maak je op voor filmtijd!”

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Kunstmatige intelligentie: Siri heeft een nieuwe baas
Sluiten