iPhone X speelt de hoofdrol in nieuwe Samsung-commercials

Door: Raymon Mens - 30 reacties
Samsung Notch

Een beproefde strategie voor iedereen die onzeker over zichzelf is of iets wil verbergen, is het wijzen op de gebreken van de ander. Dat is precies waarom Samsung zijn laatste advertenties niet op de Galaxy S9 of Galaxy Note 9 focust, maar op de gebreken van de iPhone X.

In een serie nieuwe commercials richt het Koreaanse bedrijf zijn pijlen op de tekortkomingen in Apple’s producten. Zo heeft de iPhone X een notch, geen microSD-kaartsleuf en gebrek aan multitasking op het scherm. Het format van de advertenties is steeds hetzelfde. Een klant komt bij Apple’s genius bar klagen over een bepaald aspect van de iPhone X.

De notch

Toen de iPhone X voor het eerst verscheen, was er wat ophef over de notch. Inmiddels kraait er geen haan meer naar, behalve Samsung. In deze advertentie bezoekt een klant de “Ingenious-bar” om te klagen over de notch. De fabrikant gaat maar even voorbij aan het feit dat de Galaxy-telefoons aan de boven- en onderkant een relatief grote schermrand hebben, waardoor het mogelijke schermoppervlak wordt beperkt.

Geen multitasking

Samsung’s tweede advertentie bekritiseert het gebrek aan multitasking met twee vensters op de iPhone. Deze is echter gewoon waar. Er is geen multitasking met meerdere apps tegelijk mogelijk op de iPhone.

Lokale opslag

De derde Samsung-advertentie die vandaag online is geplaatst, toont een beperking die Apple nooit zal oplossen: de iPhone heeft geen microSD-kaartsleuf. De meeste Android-apparaten, inclusief de Galaxy S9, hebben dat wel. Apple slaat daarentegen liever bestanden op in de cloud. Een grappige fout: de ‘genius’ in de commercial benoemt dat meer opslag 140 dollar extra kost, maar het is 150 dollar.

De realiteit

Natuurlijk probeert Samsung de iPhone X in deze commercials af te schilderen als onaantrekkelijk en beperkt toestel. De realiteit is echter dat de consument hier anders over denkt. De iPhone 8 verkoopt volgens de laatste cijfers beter dan de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. De iPhone X doet het bovendien ook nog eens beter dan de Galaxy S9. We vragen ons dan ook af voor wie deze commercials zijn. Halen ze echt consumenten over, of is het gewoon een schouderklopje voor bestaande Samsung-gebruikers om ze te vertellen dat ze de juiste keuze hebben gemaakt? Het is hoe dan ook een zwaktebod dat een beetje zielig begint te worden.

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  ldb

  Wow, apple is pc guy……

  Beter goed gejat, dan slecht verzonnen…. pfff

 • Profielfoto
  bassbug

  Is zo slecht dat het grappig is!:D

 • Profielfoto
  neuerburg

  Vroeger, toen Apple nog klein en lief was, hadden we de PC vs Mac commercials. Ongeveer hetzelfde. Iedereen vond die grappig. Deze zijn ook best grappig. Zeker omdat de winkel bediende zo herkenbaar is. Totaal gehersenspoeld. ‘nee meneer, dat is geen bug/design fout/ onhandig proces, dat is zo bedoeld’. Als je ook maar iets anders zou willen. Overigens heb ik een Samsung TV en telefoon (van werk) en dat is nog slechter. Kortom, Apple is crap, Samsung is crapper.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Jammer he Raymon dat ze Samsung nog steeds niet kunnen missen.

 • Profielfoto
  steveb

  Die notch lijkt me nog makkelijk
  Zo wet je wat de bovenkant van u toestel is

 • Profielfoto
  Maverick2001

  De Notch kapsels zijn wel briljant bedacht.. Ik moet zeggen dat de S9 er ook wel heel goed uit ziet. Ik heb sinds de iPhone (1) niet meer een andere telefoon gehad maar moet zeggen dit is wel een aantrekkelijk alternatief. Grote nadeel is dat qua updates van Android zo’n slecht beleid hebben.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @neuerburg, er strookt toch iets niet met de commercial-afdeling bij Samsung, die -I’m a Mac and I’m a PC- is al een stukje ouder dan mijn neefje van 11 jaar, zoals je aangeeft was Apple best nog wel klein.
  Hier zit je met een -volgens sommigen grootste- concurrent met advertenties van toch wel ondermaatse niveau, dit heeft meer van bashen af dan van het eigen product in de schijnwerper plaatsen. Wat ben je als marketingteam bezig als je een hele set van een concurrent gaat namaken om vervolgens hun werk zwart te maken? Gebruik die middellen dan toch om wat moois te maken?!?
  Het lef dat dan nog bestaat om de Genius bar af te kraken getuigt wel van erg weinig zelfrespect mijns inziens, wetende dat in de EU alle servicepunten van Samsung bestaan uit derden naar wie je je producten moet opsturen om ze dan enkele weken later terug te krijgen.

 • Profielfoto
  App69

  Barika Cala Saidah op 27 juli 2018 12:59
  @neuerburg, er strookt toch iets niet met de commercial-afdeling bij Samsung, die -I’m a Mac and I’m a PC- is al een stukje ouder dan mijn neefje van 11 jaar, zoals je aangeeft was Apple best nog wel klein.
  Hier zit je met een -volgens sommigen grootste- concurrent met advertenties van toch wel ondermaatse niveau, dit heeft meer van bashen af dan van het eigen product in de schijnwerper plaatsen. Wat ben je als marketingteam bezig als je een hele set van een concurrent gaat namaken om vervolgens hun werk zwart te maken? Gebruik die middellen dan toch om wat moois te maken?!?
  Het lef dat dan nog bestaat om de Genius bar af te kraken getuigt wel van erg weinig zelfrespect mijns inziens, wetende dat in de EU alle servicepunten van Samsung bestaan uit derden naar wie je je producten moet opsturen om ze dan enkele weken later terug te krijgen.

  Volledig mee eens.

 • Profielfoto
  Spongebob

  afgezien van het feit dat slechte reclame ook reclame is, en dus apple eigenlijk hier gratis/op-kosten-vd-grote-concurrent exposure krijgt – vreemd dat zo een groot bedrijf als samsung dit zelf niet in de gaten blijkt te hebben), vind ik die notch-kapsels bijzonder goed gevonden (wel zonde, je hebt er wel zo over gekeken). En met dat gebrek vd split-screen… dat is inderdaad gewoon wààr. hopelijk komt dit alsnog op de iphone

 • Profielfoto
  GT1988

  Als je niet trots genoeg bent om je eigen product aan te prijzen dan maar je concurrent afkraken. Triest.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  bartvdv op 27 juli 2018 11:53
  Jammer he Raymon dat ze Samsung nog steeds niet kunnen missen.

  Je beseft niet dat je niet heel bijster slim overkomt met deze domme oneliner?

  Psssst, wakker worden… Samsung is heeeeeeeeel erruuuuuuug blij met oa. Apple want die onderdelen, die overigens helemaal niets te maken hebben met Samsung Phones, zorgen voor een belangrijk gedeelte, wederom overigens, meer dan zelfs de Samsung phones, aan de winstgevendheid van Samsung.

   

  wederom een fijne dag Bart

 • Profielfoto
  jan jansen

  Kleurloze reclame, in het oostblok opgenomen?

 • Profielfoto
  TheBigZ

  Geen multitasking

  Samsung’s tweede advertentie bekritiseert het gebrek aan multitasking met twee vensters op de iPhone. Deze is echter gewoon waar. Er is geen multitasking met meerdere apps tegelijk mogelijk op de iPhone.

   

  Wat inderdaad vreemd is, want op de iPad werkt dat wél.

   

  Een feature die ik regelmatig gebruik: presentatie video in YouTube bekijken, en de slides (indien beschikbaar) in iBooks ernaast.

 • Profielfoto
  ArMac

  2 apps naast elkaar op een telefoon? Zijn er serieus mensen die dit gebruiken en handig vinden? Daar is dat scherm toch veel te klein voor.

  Heb het ook nog nooit iemand zien gebruiken of over gehoord. Ondanks dat veel van mijn vrienden Samsung hebben

 • Profielfoto
  TheBigZ

  ArMac op 27 juli 2018 14:08
  2 apps naast elkaar op een telefoon? Zijn er serieus mensen die dit gebruiken en handig vinden? Daar is dat scherm toch veel te klein voor.

   

  Hoezo? Als je je telefoon vlak voor je gezicht houdt, kun je prima twee apps naast elkaar bekijken.

   

  Heeft niet zozeer met schermgrootte te maken, alswel met schermresolutie en kijkafstand.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  jan jansen op 27 juli 2018 13:40
  Kleurloze reclame, in het oostblok opgenomen?

  Nee joh! Gefilmd met een Samsung toestel!

 • Profielfoto
  App69

  TheBigZ op 27 juli 2018 13:50

  Geen multitasking

  Samsung’s tweede advertentie bekritiseert het gebrek aan multitasking met twee vensters op de iPhone. Deze is echter gewoon waar. Er is geen multitasking met meerdere apps tegelijk mogelijk op de iPhone.

   

  Wat inderdaad vreemd is, want op de iPad werkt dat wél.

   

  Een feature die ik regelmatig gebruik: presentatie video in YouTube bekijken, en de slides (indien beschikbaar) in iBooks ernaast.

  Jij kan lezen en video bekijken tegelijk?

  Echt niet.

 • Profielfoto
  Night

  Op een iPAD!!!!!! Dan kan dat makkelijk. En vrouwen kunnen twee dingen tegelijk (zeggen ze)

  Maar on-topic:

  Er wordt teveel de nadruk gelegd op wat mogelijk is, dat Samsung niet meer kijkt naar wat gebruikt wordt en/of gebruikers graag willen. Oh poep, da’s waar ook! Daarvoor zijn ze weer afhankelijk van Google!

 • Profielfoto
  bartvdv

  Ruwepit op 27 juli 2018 13:34

  bartvdv op 27 juli 2018 11:53
  Jammer he Raymon dat ze Samsung nog steeds niet kunnen missen.

  Je beseft niet dat je niet heel bijster slim overkomt met deze domme oneliner?

  Psssst, wakker worden… Samsung is heeeeeeeeel erruuuuuuug blij met oa. Apple want die onderdelen, die overigens helemaal niets te maken hebben met Samsung Phones, zorgen voor een belangrijk gedeelte, wederom overigens, meer dan zelfs de Samsung phones, aan de winstgevendheid van Samsung.

   

  wederom een fijne dag Bart

  Wat lief van jou dat je mij daar attent op maakt. Ik moet alweer een gevoelige snaar hebben geraakt. Ik hoop dat je m/v/x niet jaloers wordt. Ik begrijp dat dat soms pijnlijk moet zijn.

  Hier is een doosje pleisters voor die ondertussen tot moes getrapte lange tenen.

  En jij ook een fijne, zonnige dag.

 • Profielfoto
  TheBigZ

  App69 op 27 juli 2018 14:44

   

  Jij kan lezen en video bekijken tegelijk?

  Echt niet.

   

  Echt wel.:-)

   

  https://support.apple.com/nl-nl/HT207582

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Het zal m’n humor wel niet zijn maar ik vind dit tenenkrommend slecht. Ik zal ook wel ’n Apple fanboy zijn maar de I’m a Mac zijn toch wel de (bijna) beste. Omdat ze vaak een punt hadden.

 • Profielfoto
  arno1975

  Barika Cala Saidah op 27 juli 2018 12:59
  @neuerburg, er strookt toch iets niet met de commercial-afdeling bij Samsung, die -I’m a Mac and I’m a PC- is al een stukje ouder dan mijn neefje van 11 jaar, zoals je aangeeft was Apple best nog wel klein.
  Hier zit je met een -volgens sommigen grootste- concurrent met advertenties van toch wel ondermaatse niveau, dit heeft meer van bashen af dan van het eigen product in de schijnwerper plaatsen. Wat ben je als marketingteam bezig als je een hele set van een concurrent gaat namaken om vervolgens hun werk zwart te maken? Gebruik die middellen dan toch om wat moois te maken?!?
  Het lef dat dan nog bestaat om de Genius bar af te kraken getuigt wel van erg weinig zelfrespect mijns inziens, wetende dat in de EU alle servicepunten van Samsung bestaan uit derden naar wie je je producten moet opsturen om ze dan enkele weken later terug te krijgen.

  Ook mee eens, ze proberen zelfs de Apple stores klakkeloos te copieëren.

 • Profielfoto
  kasuja

  Ik vond het vermakelijk. 
  Waarschijnlijk omdat ik al een tijdje geen Apple producten meer gebruik.
  Mede om de (soms belachelijke) redenen die in deze commercials worden aangekaart. Bijna elk ander merk geeft je wel die mogelijkheden zonder dongle life of dure upgrades.  Samsung legt alleen maar bloot wat je mist als je een iPhone gebruikt. Het is triest maar waar.

 • Profielfoto
  Steo

  Reclames zijn best slecht, hoewel het kapsel goed is gebonden. Nét niet te opzichtig.
  Maar ze hebben wel 3 punten! Het is dat hier het huis Apple ademt, maar zo’n Galaxy is toch wel heul erg mooi hoor!

 • Profielfoto
  Steo

  Gebonden = gevonden

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @App69, waarom denk je 2 ogen te hebben??

 • Profielfoto
  midas

  Wat een zielige commentaren allemaal, Oe ze zijn niet aardig over Apple…… BOOOEEEEIIIEEEEE

 • Profielfoto
  Macwerk

  Ik voer af en toe deze discussie op mijn werk. Ik heb een hardnekkige Samsung collega, en een collega met een mooie iPhone X.

  Ik vind die Samsung echt niks. En die notche bij de iPhone X vind ik ook niet mooi. Tijd dat die notche verdwijnt, maar als Apple die wil behouden, dat beslissen zij maar zelf.

  Over de geheugen kaarten vindt ik de smartphones met android wel handig, want mijn iPhone is altijd vol. Zo bestaat er voor mijn geen volmaakte smartphone.

   

 • Profielfoto
  Night

  Wel jammer dat ze die acteurs niet zover hebben gekregen om een notch van écht haar te laten groeien. Nu is het geschminckt. Gemiste kans.