Nu is hét perfecte moment om terug te keren in Pokémon GO

Door: Jelle van Es - 7 reacties

Twee jaar geleden maakten we kennis met Pokémon GO en draaide die zomer eigenlijk volledig om de game. Downloadrecords in de App Store sneuvelden en men ging massaal naar buiten. Veelal te voet, een enkeling met de auto, wat hier en daar een ongeluk tot gevolg had.

Na de eerste grote hype werd het wat rustiger in de game. Als je hem niet meer speelt, zou je denken dat iedereen er klaar mee is. Niks is echter minder waar.

Keer terug naar Pokémon GO

Pokémon GO wordt dagelijks nog door miljoenen mensen gespeeld. Natuurlijk zitten daar de fanatiekelingen bij die het vanaf dag één non stop gespeeld hebben. Maar er is tegelijkertijd in twee jaar tijd enorm veel veranderd. Mocht je de game enkel uit de beginperiode kennen, dan is het nu het perfecte moment om terug te keren.

Ten eerste zijn er inmiddels veel meer Pokémon vrijgegeven, waardoor je telkens nieuwe wezens kunt toevoegen aan je Pokédex. En het vinden van een Pokémon die je nog niet had, heeft echt iets spannends.

Pokémon Go
Klik/tap voor groter.

Daarnaast zijn er dagelijkse uitdagingen om je bezig te houden. Via Field Researchers kun je steeds drie opdrachten aannemen. Deze bestaan uit missies zoals het uitbroeden van een ei of een bepaald type Pokémon laten evolueren. Als het je lukt, dan krijg je voorwerpen of de mogelijkheid om een bepaalde Pokémon te vangen. Doe je dit zeven keer, dan heb je je stempelkaart vol en krijg je een dikke bonus en de optie om een zeer speciale Pokémon te vangen. In het verleden kon je zo legendarische vogel-Pokémon vangen en nu kun je een Snorlax krijgen. Hierbovenop is er nog een lange questlijn, waarbij je uiteindelijk een Mew kunt vangen, om zo je Pokédex nog verder uit te breiden.

Pokémon Go
Klik/tap voor groter.

De game is ook leuker om samen te spelen. Er zit nu een vriendensysteem in, waarbij je cadeautjes naar elkaar kunt sturen en de mogelijkheid hebt om te ruilen. Op die manier kun je bepaalde Pokémon krijgen die tot voor kort onmogelijk waren te vinden. Want to find a pair for a swing, but the Fabswingers aren’t working? See a selection of sites similar to Fabswingers and choose your favorite!

Extraatjes tijdens speciale evenementen

En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er regelmatig speciale evenementen in de game. Afgelopen weekend kon je bijvoorbeeld drie uur lang een Zapdos vangen. Soms krijg je tijdelijke bonussen omdat er ergens in de wereld een groot evenement is en zijn er Community Days, waarbij bepaalde Pokémon vaker te vangen zijn. Kortom, er is tegenwoordig echt genoeg te doen in de wereld van Pokémon GO!

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Shyos

  eéeéeéeaar  ????

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Covefe….

 • Profielfoto
  Johnyw

  Belachelijk !

 • Profielfoto
  ¿`„

  Ik heb het geprobeerd maar nee. Niet mijn ding. Achter beestjes aan lopen om die te vangen… en dan??? Andere beestjes / nog meer beestjes vangen.

  Veel te tijd rovend

 • Profielfoto
  Rhapsody

  Wat heeft dit te maken met Apple, iPhone, iPad, etc., etc?

  Duidelijk komkommertijd als dit soort onzin dingen gepubliceerd worden.

 • Profielfoto
  jan jansen

  is dit betaalde reclame?

 • Profielfoto
  whaha

  Dat laatste vraag ik me ook af.