Een HomeKit-spiegel? Philips Hue heeft ‘m!

Door: Night - 17 reacties
Philips Hue Adore slimme spiegel

Heel stilletjes wordt het Philips Hue-assortiment steeds verder uitgebreid. Vandaag verrast de Nederlandse fabrikant met de lancering van de fraaie Adore badkamerspiegel, een wandspiegel met diffuse lichtrand. Natuurlijk compatibel met HomeKit.

De spiegel kan op elke wand gemonteerd worden, zoals boven de wastafel. De zachte gloed is een vriendelijk alternatief voor het standaard harde badkamerlicht. De Philips Hue Adore wandspiegel heeft een ingebouwde dimmer met een draadloze afstandbediening. Die kun je ook aan de wand bevestigen. Zo hoef je Siri niet te vragen om de spiegel in te schakelen.

Siri, Siri aan de wand…

De spiegel is gemaakt voor de badkamer kan kan tegen een spatje. Om precies te zijn is de Philips Hue Adore IP44 waterproof. Dat wil zeggen dat hij een plens water zonder problemen overleeft. In tegenstelling tot andere Hue lampen kan de Adore alleen wittinten produceren. Maar dat zijn er wel veel: alles tussen de 2200K (zonsonder-/opgang) en 6500K (daglicht)

De lichtbron van de Adore is een 2400 lumen LED-lamp, die 30.000 uur mee moet kunnen gaan. De Adore weegt net iets minder dan 5,5 kg, heeft een diameter van 56 centimeter en een metalen frame. De Adore is nu ook verkrijgbaar in Nederland en past prachtig in de ‘Adore’ lijn. De prijs bedraagt € 249,99.

Philips Hue Adore slimme badkamerspiegel
De Philips Hue Adore slimme badkamerspiegel – Klik/tap voor groter.

Amazon Alexa, Google Home en Apple HomeKit

De spiegel kan natuurlijk verbonden worden met een smart speaker, zoals Google Home of Amazon Echo. Maar de Adore komt uiteraard het best tot zijn recht door verbinding met de Hue Bridge. Hierdoor past de spiegel perfect binnen het slimme HomeKit ecosysteem. Samen met Siri maak je zo je hele huis steeds slimmer. Zelfs je spiegel.

Philips breidt zijn Hue-assortiment, zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven, steeds verder uit. Dat is natuurlijk goed nieuws voor alle HomeKit-gebruikers. Vorige week werden we ook al verrast door de komst van een slimme lichtslang voor buitengebruik, zoals in de tuin. Hiermee tover je een heel kleurenpalet tussen je planten.

Phlips Hue HomeKit keyword orgie hier lekker man
Klik/tap voor groter.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  jan jansen

  Geen tijd, datum en weervoorspelling projectie in de spiegel.

  Gemiste kans voor dat geld.

 • Profielfoto
  Frans

  Zo, 3.000 branduren? Geen tikfout? Voor die prijs? Dat worden dan relatief dure uurtjes voor die spiegel. En dat voor een product dat ik niet echt innovatief kan noemen.

  Echt innovatief zou zijn wanneer je tegen de spiegel zelf kan praten om het lichtniveau en de kleurtemperatuur aan te passen. Dus ingebouwd, zonder connectie met  een smartspeaker, want niemand gaat toch een smartspeaker in de badkamer plaatsen alleen om tegen een spiegel te kunnenpraten?

 • Profielfoto
  Night

  Praten? Dat kan toch via Siri en HomeKit?

  En meer info in beeld? Dan moet je een andere spiegel nemen:


  (klik op de foto voor groter beeld)

 • Profielfoto
  hagar2008

  Kan iemand mij het nut uitleggen? Mijn domme spiegel met domme verlichting en domme schakelaar ernaast doet net hetzelfde. Maar wel pakken goedkoper.

 • Profielfoto
  Sugar and Cream

  Vast voor domme mensen dan.

 • Profielfoto
  polimo

  Dit moet Nederland zijn… de meeste vorige commentatoren die het altijd net iets beter weten hoe het moet of, alternatief,  alles “dom” vinden. Lijkt me geen “slimme” houding, eerlijk gezegd.?

 • Profielfoto
  GT1988

  In het artikel achter het linkje staat een artikel op homekitnews.com waar wel vermeld wordt dat er nog een aantal andere producten voor de badkamer gelanceerd zijn, zoals een lamp voor boven je spiegel.

 • Profielfoto
  rruiter1

  Wat zou het fijn zijn als mensen die iets helemaal niets vinden, gewoon met hun leven verder gaan, zonder anderen daar lastig mee te vallen.

 • Profielfoto
  MJNZ

  Levensduur tot 30.000  uur (Hue site).

   

  Wauw, wat een mooie lamp! Alleen jammer van die prijs..

 • Profielfoto
  Q-collective

  MJNZ op 29 juli 2018 12:29
  Levensduur tot 30.000  uur (Hue site).

   

  Wauw, wat een mooie lamp! Alleen jammer van die prijs..

  Ah, 30.000 uur! Ik vond die 3000 ook al gek. Een normale lamp wordt immers gemiddeld gerekent op 1000 branduren per jaar.

  Enfin, ik zie het nut ook niet helemaal. Kunnen die mensen die vinden dat wij dan “zeuren”, wellicht duidelijk maken wat het nut is? Ik zie totaal geen rechtvaardigiging voor die prijs. Had die €100 gekost, had ik al bedenkingen gehad, laat staan hiervoor.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Iets kan ook gewoon leuk zijn……..

 • Profielfoto
  plonserd

  Ik vond Philips Hue óók heel leuk (heb inmiddels 14 lampen in m’n huurappartement en verhuis volgende week naar een 4 slaapkamerhuis dat ik gekocht heb, dus er komen er nog wel wat bij), maar 250 euro vindk toch ook wel net iets teveel.

 • Profielfoto
  Frans

  rruiter1 op 29 juli 2018 12:09
  Wat zou het fijn zijn als mensen die iets helemaal niets vinden, gewoon met hun leven verder gaan, zonder anderen daar lastig mee te vallen.

  Wat zou het fijn zijn als mensen die iemands commentaar helemaal niets vinden, gewoon met hun leven verder gaan, zonder anderen daarvoor te bekritiseren.;-)

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Zei Frans, terwijl hij in de spiegel keek.

 • Profielfoto
  killerhvo

  Is de Adore ook verwarmt om te voorkomen dat ie beslaat in een vochtige badkamer?

 • Profielfoto
  Pjotr

  Nee, de spiegel is uitgevoerd met micro trilliingen waardoor de condens niet eens ontstaat. Ook leuk: door het trillingsniveau te variëren kunnen ook rimpeltje wat minder prominent in beeld worden gebracht. Daar komt dan weer de AI in beeld. De AI weet welke behoefte van de spiegelkijker die dag vooraan ligt.

  De AI kan vanaf deze spiegel ook meteen de moraal politie bellen wanneer er weer onnodige kritiek voor de spiegel wordt geleverd op een medemens.

  Fijn die vooruitgang.

 • Profielfoto
  bonestaak

  hmm. Dan zou hij theoretisch ook als lachspiegel gebruikt kunnen worden.  Weer een functie meer dus mag het ietsjes duurder zijn.