Jan de Raab
Jan de Raab App Store 26 juli 2018

Nike Training Club: extra motivatie via je Apple Watch

De Nike Training Club-app is uitgebreid met ondersteuning voor de Apple Watch. Het sportmerk heeft daarbij voor een originele aanpak gekozen. In plaats van je telefoon volledig te vervangen, zorgt de Apple Watch-app alleen voor extra overzicht en hopelijk ook motivatie.

Je moet een training starten op je iPhone, maar daarna neemt de Apple Watch het over. Zo krijg je de resterende tijd of het aantal resterende oefeningen te zien. Dat is niet alles, ook de hartfrequentie en calorieverbranding worden getoond.

Nike Traning Club: coach op je Apple Watch

Tijdens het trainen wil je natuurlijk niet doorlopend op je Apple Watch kijken en dat lost de app ook op. Met hoorbare feedback, simpel gezegd geluid, wordt een bepaalde actie aangekondigd. Zo hoor je dat het tijd is om aan een volgende oefening te beginnen. Hoewel het geen volledig nieuw concept is, zal de uitbreiding door veel fanatieke sporters worden gewaardeerd.

Klik/tap voor groter.

Nike Training Club voor de Apple Watch is vanaf nu beschikbaar. Op de wearable van Apple worden alle 180 work-outs die de app op de iPhone ondersteunt ook getoond. Hoewel Nike vooral bekend is als merk dat zich met hardlopen bezighoudt, ondersteunt de app ook krachttraining en fitness. Dat zijn belangrijke onderdelen van een total-body-workout. Dus het is goed dat Nike die twee disciplines met de app kan bereiken.

De Watch-app is overigens niet het enige dat Nike inzet om je gemotiveerd te houden. Het sportmerk is ook een programma gestart met beloningen in de vorm van gratis muziek, korting op sportspullen en meer.

Reageer op artikel:
Nike Training Club: extra motivatie via je Apple Watch
Sluiten