Komen er nog meer nieuwe MacBooks in 2018?

Door: Raymon Mens - 8 reacties

We hebben er lang op moeten wachten, maar donderdag bracht Apple dan toch eindelijk een nieuwe MacBook Pro uit. Tegelijkertijd startte ook de actie Back to School 2018. Het ideale moment voor studenten om een nieuwe MacBook aan te schaffen. Maar wat als je niet op een MacBook Pro zit te wachten. Komen er nog meer nieuwe MacBooks in 2018?

Apple heeft de 12-inch Retina MacBook, MacBook Pro zonder Touch Bar en MacBook Air ook nog. De eerste twee zijn in 2017 nog vernieuwd, maar de MacBook Air heeft sinds 2015 geen aandacht meer gehad. Dat is raar, want Intel heeft een keur aan nieuwe Coffee Lake processors beschikbaar voor alle Macs.

Vijf nieuwe MacBooks voor 2018

Het antwoord op een vragende kop is meestal nee, maar dit artikel is de uitzondering. Wij denken namelijk dat Apple dit jaar van plan is om vijf nieuwe MacBooks te onthullen. De nieuwe 13- en 15-inch MacBook Pro met Touch Bar zijn maar twee van de vijf nieuwe modellen.

Een paar weken geleden werd namelijk duidelijk dat Apple vijf nieuwe laptops geregistreerd heeft bij de Euraziatische Economische Unie (EEU). Dit is de organisatie die apparaten moet keuren voordat de verkoop op Russische bodem kan beginnen. De typenummers waren A1931, A1932, A1988, A1989 en A1990. Als we gaan graven bij de FCC (Amerikaanse consumentenwaakhond) leren we dat de nieuwe 13-inch MacBook Pro model A1989 is en de 15-inch variant naar de interne naam A1990 luistert. Bingo!

MacBook Pro MacBook Air

Instap-MacBooks in september?

Het typenummer A1988 valt ook op. Dit is één cijfer lager dan de 13-inch MacBook Pro met Touch Bar. Conclusie: de MacBook Pro 13-inch zonder Touch Bar bestaat. Het is vreemd dat deze variant deze week niet uit werd gebracht. Dan kijken we nog naar de typenummers A1931 en A1932. Apple gaat de 12-inch Retina MacBook niet laten vallen, dus een logische conclusie zou zijn dat er twee nieuwe MacBooks van dit type komen. Wellicht een van 12-inch en een van 13-inch als vervanging van de MacBook Air? Diverse goed ingevoerde analisten verwachten al langer een nieuwe variant van de goedkoopste laptop in Apple’s line-up.

Het is nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken over hoe de nieuwe instap-MacBooks er precies uit gaan zien. Gaat Apple volledig over op Coffee Lake, of wacht het bedrijf op de negende generatie chip genaamd Cannon Lake. Die zouden dit jaar breed beschikbaar moeten zijn. In september ongetwijfeld meer. Het goede nieuws is dat de Back to School-actie nog tot 2 oktober loopt.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Wie deelt met mij de hoop dat face id naar de MacBook komt

 • Profielfoto
  Loyd

  Zit met smart te wachten voor een opvolger van mn Air die pas de geest gaf.

 • Profielfoto
  GrannySmith

  En allemaal met dat k.t toetsenbord. Nee, dank u. Mijn MacBook Pro 2016 heeft regelmatig last van haperende toetsen. Verschrikkelijk apparaat. Voor mij geen Apple notebooks meer. Bijna EUR 3.000,- en dan zo’n bagger.

 • Profielfoto
  Facundo

  De Surface Pro is ook duur, maar die is het geld tenminste waard. Dat kan ik van de MBP’s van recente jaren niet zeggen.

  Dealbreakers voor mij: Geen touchbediening mogelijk, eigenwijze en benepen poortkeuzes, belabberd toetsenbord dat nog steeds wordt gebaggatelliseerd, hoofdprijs vragen voor componenten als ram en ssd, achterblijven van MacOS t.o.v. Windows, verlulligen van Apple’s software en anorexia dat steeds weer voor (veelal warmte) issues zorgt.

 • Profielfoto
  Macman

  Blij dat Apple het probleem heeft aangepakt. Mijn huidige MacBook Pro model 2015 typt uitstekend. Heel af en toe beland ik op een PC notebook van plastic met zo’n postzegeltje van een trackpad. En dan dank ik de voorzienigheid die mij ooit naar het Walhalla van Apple heeft geleid. Ik ben elke keer zo blij dat ik op mijn Macbook mag werken met het super gebruikersvriendelijke Mac OS. En met mij mijn hele familie en vriendenkring, die die ik allemaal heb overgehaald om hun duistere en deprimerende PC-leven achter zich te laten. Het zijn er allemaal betere mensen van geworden. Ik hoef alleen maar een blik te werpen op de ietwat lompe, knullige pc imitaties van MacBooks uitgerust met een lappendeken van patches die het besturingssysteem Windows is(ja ook versie 10) en dan weet ik zeker:  Met mijn keuze voor Apple ruim 20 jaar geleden heb ik de juiste keuze gemaakt!

 • Profielfoto
  Facundo

  Het zijn er allemaal betere mensen van geworden.

  Ugh….mag ik een teiltje.

 • Profielfoto
  N3RD

  Het is halverwege september… weten we intussen meer?

 • Profielfoto
  N3RD

  Te voorbarig: -link-