Downloadfunctie Netflix wordt slimmer

Door: Raymon Mens - 2 reacties
Netflix app

Netflix biedt sinds 2016 de mogelijkheid om groot aantal films en series te downloaden voor offline gebruik. Deze functie wordt dankzij ‘Smart Downloads’ binnenkort een stuk slimmer. Op Android is deze verbeterde downloadoptie al beschikbaar. Later dit jaar is iOS aan de beurt.

De naam zegt eigenlijk al wat je van de verbeterde downloadfunctie kunt verwachten. Smart Downloads zorgen ervoor dat een aflevering automatisch verwijderd wordt wanneer je klaar bent met kijken. Nieuwe afleveringen worden ook automatisch gedownload.

Netflix Smart Downloads

Door deze functie kun je een boel data besparen. Nieuwe afleveringen worden gedownload als je verbinding met Wi-Fi hebt. Zo kun je ze later kijken zonder mobiele data te gebruiken. Dit bespaart ook ruimte op je apparaat, want afleveringen die je al gekeken hebt, worden automatisch verwijderd. Handig voor iedereen die krap in de opslagruimte op zijn smartphone of tablet zit. Luisteraars van podcasts zullen deze manier van downloaden wel herkennen, want podcast-feeds werken precies zo.

Soms wil je toch een heel seizoen in één keer downloaden. Bijvoorbeeld voor tijdens een lange vliegreis. Dat blijft mogelijk, want de Smart Downloads zijn uit te schakelen. Dan beheer je gewoon weer zelf je downloads en dien je actief oude afleveringen te verwijderen en nieuwe te downloaden.

Beperkingen iOS

Dat de functie eerst naar Android komt, is geen verrassing. Op iOS gelden namelijk een stuk meer beperkingen bij het activeren van apps en het downloaden van content op de achtergrond. Wanneer de functie precies naar iOS komt, is nog niet bekend. Er wordt gesproken over ‘later dit jaar’ maar dat is natuurlijk weinig specifiek.

Netflix kon overigens wel wat positief nieuws gebruiken, want vorige week haalde de streamingdienst de woede van veel gebruikers op de hals door het schrappen van reviews van gebruikers. Geruchten over een prijsverhoging deden ook niet veel goed.

Netflix smart downloads
De functie op Android – Klik/tap voor groter.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Even reactie op de nieuwe advertentie die door de adverteerder word geschreven en niet word gecontroleerd door iemand.

  https://www.onemorething.nl/2018/07/apple-toekomst-werkvloer-adv/

  Mij allemaal best dat op de site staat.Er moeten echter wel waarheden in staan.

  of zullen de cijfers verdraaid zijn door de verkopers en zo verpakt worden dat het allemaal klopt?!

   

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Je kunt mij voor dit soort zaken direct een DM sturen, of het redactie mail-adres gebruiken op de contactpagina. Het artikel is namelijk door mij geschreven en ik ben me niet bewust van onwaarheden. Ook advertorials moeten kloppen, dus laat het vooral weten, maar niet onder dit artikel.