Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 4 juli 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix wil iedereen die abonnement deelt meer laten betalen

Abonnementen op Netflix worden vaak door veel gebruikers gedeeld. Dat kunnen gezinnen zijn, maar ook groepen vrienden. Voor iedereen die een abonnement deelt is er slecht nieuws, want de streamingdienst wil je meer laten betalen voor een duurder Ultra-abonnement.

Momenteel zijn er drie abonnementen beschikbaar, namelijk Basis, Standaard en Premium. Het laatste abonnement laat je voor € 13,99 per maand op vier schermen tegelijk kijken. Dit abonnement wordt naar verluidt echter versoberd en zal nog maar twee schermen tegelijk toestaan.

Duurder Ultra-abonnement Netflix op komst

Wie straks met vier gebruikers tegelijk wil kijken, moet het nieuwe Ultra-abonnement nemen. Dat gaat € 16,99 per maand kosten en staat kijken met vier schermen tegelijk toe, net als het huidige Premium-abo. Verder biedt het abonnement HDR-video met HD-audio. Een prijzige optie, maar nu steeds meer content in HDR beschikbaar komt geen gekke keuze. Mits je de hardware hebt die het ondersteunt, natuurlijk.

Het huidige Premium-abonnement ondersteunt vier schermen, maar gaat naar twee schermen. Ook het Standaard-abonnement halveert, van twee schermen naar één scherm. Dit gebeurt zonder dat de prijs die je betaalt omlaag gaat. Zo heb je dus stiekem met een prijsverhoging te maken. Je betaalt immers hetzelfde, maar voor minder.

Klik/tap voor groter.

De site CordCutters kwam het nieuwe tariefschema op het spoor en er is nog behoorlijk wat onduidelijkheid. Zo wil de streamingdienst alleen zeggen dat er met nieuwe prijzen getest wordt, maar niet wanneer deze van kracht worden. Het zou niet de eerste keer zijn dat Netflix zijn prijzen verhoogt. De laatste keer was in het najaar van 2017, destijds gingen diverse abonnementen twee euro per maand omhoog.

Woede van gebruikers om schrappen recensies

Netflix is de laatste dagen vaker negatief in het nieuws. Op maandag maakte de dienst ook al bekend dat de recensies die gebruikers achter kunnen laten, zullen verdwijnen. Vanaf 31 juli is het niet meer mogelijk om een recensie achter te laten en alle ooit geschreven recensies worden gewist. Veel gebruikers vinden dit een vreemde move en zien het als verschraling van de informatie over een serie of film.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Netflix wil iedereen die abonnement deelt meer laten betalen
Sluiten