Raymon Mens
Raymon Mens Gesponsord 1 juli 2018

Meta trader is dé app voor het traden van Forex #adv

Steeds meer mensen handelen in cryptomunten, maar dat is vaak een mijnenveld. Een wat ouder en stabieler alternatief is Forex, dat is te vergelijken met het handelen in aandelen. Bij Forex handel je echter niet in aandelen, maar in valutaparen. Je speculeert in de waardestijging van de ene valuta ten opzichte van de andere valuta. En dat kan gewoon op je iPhone of iPad met meta trader.

Hoe begin je met handelen in Forex?

Spring niet plompverloren in het nieuwe avontuur dat Forex heet. Lees je eerst in zodat je weet waar je aan begint. Om te kunnen beginnen met traden is een eerste vereiste een account. Er zijn verschillende partijen waarbij je een account kunt maken. Vergelijk de voorwaarden en de service onderling voordat je ergens lukraak een account opent. Bovendien is er vaak online wel een demo te vinden waar je eerst volkomen risicoloos kunt oefenen met de Forex-materie. Daarna kun je starten met bijvoorbeeld het inzetten van een klein bedrag.

Een trading-platform

Een trading-platform is software die je gebruikt tijdens het handelen in Forex. Meta trader is een van de bekendste, online platformen om te gebruiken bij currency trading, futures trading en CFD trading. Naast het doel als trading platform, heeft meta trader een extra functie ingebouwd welke een uitkomst zijn voor de meer ervaren traders. Meta trader kan bijvoorbeeld gebruikt worden als tool voor het maken van allerlei analyses.

Klik/tap voor groter.

De impact van meta trader 4 op Forex

Meta trader heeft zoals gezegd vele voordelen voor de meer ervaren handelaren. Meta trader is ontwikkeld in 2002. Kort na het uitbrengen van de meta trader 4 waren de ervaringen van gebruikers bijzonder positief. Het werd zelfs het beste trading-platform tot dusver genoemd. Natuurlijk valt er altijd wat te verbeteren en inmiddels is meta trader 5 beschikbaar en dat brengt nieuwe mogelijkheden voor bezitters van een iPhone of iPad. Je hebt geen Windows of computer meer nodig, maar kunt gewoon vanaf een iOS-apparaat beginnen. Dit gaat het gebruik van Forex ongetwijfeld weer veranderen.

Eenvoudig en gratis

De wereld van Forex kan zeker voor beginnende handelaren gecompliceerd zijn. Moeilijke software werkt afschrikkend. Het voordeel van meta trader 5 is dat het erg eenvoudig in gebruik is waardoor het laagdrempelig is. De software maakt gebruik van een gebruiksvriendelijke interface, waarbij je minder tijd nodig hebt om de basics te begrijpen en meer tijd kunt spenderen aan het begrijpen van het handelen zelf. Ervaren traders worden niet vergeten, want er zijn ook veel uitgebreide mogelijkheden die de basics niet in de weg staan. Als kers op de taart kunnen we je zeggen dat de meta trader software helemaal gratis te gebruiken is.

Klik/tap voor groter.

Analyses en automatische trading

Meta trader dankt zijn populariteit niet alleen aan de laagdrempeligheid die het beginnende traders biedt. Ook ervaren traders worden enthousiast van dit platform door de uitgebreide technische analyses en de marktanalyse die je er mee kunt uitvoeren. Het biedt je het beste op het gebied van schema’s, grafieken en andere bronnen voor gegevens. Zoektochten op het internet zijn verleden tijd. Met meta trader kun je ook kiezen voor automated trading en aan de hand van overzichtelijke informatie een strategie te ontwikkelen en te testen. Meta trader doet al meer dan tien jaar mee op de markt van trading platforms en is nog altijd een van de toonaangevende platforms. Steeds meer mensen kiezen voor Apple-apparaten, waardoor de uitbreiding naar iOS een goede zet is.

Reageer op artikel:
Meta trader is dé app voor het traden van Forex #adv
Sluiten