Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 juli 2018

macOS Mojave: 3 manieren waarop Siri nuttiger wordt

Naast iOS 12 brengt Apple in het najaar ook macOS Mojave uit. Deze macOS-versie die officieel versienummer 10.14 heeft gekregen maakt Siri op de Mac een stuk nuttiger. Siri weet meer, maar kan ook meer acties op je systeem uitvoeren. Wij zijn al even aan de slag gegaan met Apple’s virtuele assistent in macOS Mojave en kwamen drie nuttige verbeteringen tegen.

1) HomeKit-apparaten bedienen vanaf je Mac

De grootste verbetering is ongetwijfeld het kunnen bedienen van HomeKit-apparaten vanaf je Mac. Siri kon dit op iOS al veel langer, maar de Mac ontbeerde deze functie. Straks kun je dus ook gewoon je Mac vragen om het licht aan te doen of iets op je AirPlay 2-speakers te spelen. Dat Siri nu HomeKit-apparaten kan bedienen, komt omdat de Woning-app van iOS met macOS Mojave ook naar de Mac komt.

Klik/tap voor groter.

2) Opgeslagen wachtwoorden zoeken

De gemiddelde Mac-gebruiker heeft een boel wachtwoorden opgeslagen in de digitale Sleutelhanger van macOS. Het juiste wachtwoord vinden is soms even een gedoe. Gelukkig gaat Siri het in macOS Mojave makkelijk maken. Je kunt de virtuele assistent gewoon vragen een wachtwoord op de zoeken. Vraag bijvoorbeeld “Wat is mijn wachwoord voor Spotify?” en Siri komt ermee op de proppen. Dit werkt overigens nog niet in de publieke bètaversie van Mojave.

3) Siri weet meer

De Mac is geen apparaat om in je keuken te gebruiken, maar misschien wel om lekkere recepten samen te stellen. Siri kan je in macOS Mojave volgens Apple ook alles over eten vertellen. Daarnaast heeft de virtuele assistent nu kennis van celebrities. Ten slotte kan Siri ook op je Mac alles vertellen over de uitslagen, wedstrijd­schema’s en statistieken voor de MotoGP, Formule 1 en nog veel meer motorsporten. De assistent wist al alles van american football, basketbal, cricket, golf, honkbal, tennis en voetbal.

Siri macOS mojave
Klik/tap voor groter.

Meer macOS Mojave…


macOS Mojave is momenteel in bètafase en komt in september uit. Bekijk in onze rubriek Nieuw in macOS Mojave meer nieuwe, handige functies die straks op je Mac beschikbaar zijn.

Reageer op artikel:
macOS Mojave: 3 manieren waarop Siri nuttiger wordt
Sluiten