Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 juli 2018

macOS 10.13.6 High Sierra brengt AirPlay 2 naar iTunes

Terwijl Nederland sliep, heeft Apple in de nacht van maandag op dinsdag macOS 10.13.6 High Sierra uitgebracht. Deze update volgde enkele uren na iOS 11.4.1 en brengt ondersteuning voor AirPlay 2 naar de Mac. Om precies te zijn krijgt iTunes de mogelijkheid om naar AirPlay 2-apparaten te streamen.

AirPlay 2 begint op de Mac met iTunes

Helaas brengt macOS 10.13.6 High Sierra geen systeembrede ondersteuning voor AirPlay 2. Alleen iTunes ondersteunt de nieuwe standaard voor draadloze audio die het gemakkelijk maakt om naar meerdere speakers tegelijk te streamen. iTunes kon altijd al naar meerdere speakers streamen, maar maakte gewoon meerdere ‘ouderwetse’ AirPlay-streams. Door AirPlay 2 is de vertraging aanzienlijk minder en is de audio altijd perfect synchroon.

Helaas stopt de ondersteuning voor AirPlay 2 bij iTunes. Apple rept met geen woord over volledige ondersteuning zodat alle geluid van een Mac draadloos naar speakers gestuurd kan worden. Dit kan overigens wel, maar werkt nog op basis van de oude AirPlay-standaard.

itunes macOS 10.13.6 High Sierra airplay 2
Klik/tap voor groter.

macOS 10.13.6 High Sierra lost daarnaast ook een aantal bugs op. Zo is er een probleem opgelost waardoor de Foto’s-app bepaalde AVCHD-media niet herkende en verloopt het verplaatsen van mail vanuit een Gmail-account naar een ander account weer altijd goed. Je kunt de update installeren via het tabblad ‘Updates’ van de Mac App Store, of de combo-update hier downloaden. Dat is handig als je meerdere Macs van de update moet voorzien.

Op naar macOS 10.14 Mojave

macOS 10.13.6 High Sierra is waarschijnlijk de laatste update voor High Sierra. In september komt macOS 10.14 Mojave namelijk uit. De nieuwe macOS-versie brengt onder andere een donkere modus naar de Mac en bevat nog talloze andere verbeteringen, zoals een Woning-app voor macOS. Helaas krijgen niet alle Macs die High Sierra ondersteunen ook een update naar Mojave. De complete systeemeisen kun je onderaan ons uitgebreide artikel over de volgende macOS-update vinden.

macos 10.14 mojave macbook
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
macOS 10.13.6 High Sierra brengt AirPlay 2 naar iTunes
Sluiten